Ndaloi së ngrëni sheqer për dy javë; ja çfarë ndryshimesh i ndodhën në trup dhe

Kristina Rudolf editore mode në revistën “Elle” vendosi që me fillimin e aktivitetit fizik njëkohësisht të hiqte nga regjimi sheqerin në mënyrë absolute. Kjo ishte sfida që ajo i vuri vetes e frymëzuar nga persona të tjerë në rrjetet sociale.

Ajo ndoqi disa rregulla bazë, do të hante vetëm një gjë në ditë që të kishte një shije të ëmbël dhe do të shmangte karamelet, pastat dhe çokollatat. U ndje njëmijë herë më mirë! Përveç ndyrshimeve të energjisë ajo pa se kishte përfitime të tjera shumë herë më të mira.

-Ishte periudha më e vështirë: Kur je një person që ha sheqer tre herë në ditë ditët e para janë ato më të vështirat. Do të keni dhimbje koke dhe do ju duket dita më e gjatë dhe e ngadaltë. Por shëtitjet në natyrë e ndihmuan Kristinën që të kalonte më lehtë këtë periudhë.  

Zëvendësimi ëmbëlsirave me diçka të ëmbël : Nuk është e vërtetë që nuk ka zëvendësues të ushqyeshëm dhe pa teprica sheqeri. Kristina zgjodhi kosin grek me fruta për në mëngjes për trajtimin e saj të “ëmbël të ditës”.

Ndryshimi I zakoneve: Gjatë dy javëve, mënyra e ngjarjeve të ditës ndryshoi për atë. Ajo që I dukej e pamundur ditën e parë filloi të ishte normale. Shijet filluan ti ndryshonin aq shumë sa kur provonte një kafshatë nga një çokollatë i dukej tepër e ëmbël.

Loading poll ...

Fitoi më shumë energji dhe ishte më e fokusuar: Këto ishin dy nga cilësitë më të mira që ajo mori nga ky regjim. Nëse më parë hante për tu përqendruar haribo apo biskota tashmë ajo me regjimin e ri ndihej e frymëzuar dhe me shumë energji për të shkruar. Më e fokusuar në ide të reja!

Kishte rezultate më të mira gjatë aktivitetit fizik: Kjo ishte një nga pjesët e saj të preferuara të eksperimentit. Ajo kishte dëgjuar nga doktorët që ngrënia e sheqerit të jep fryrje dhe të nxit të hash më tepër ndaj dhe ishte kurioze të shihte rezultatet e këtij eksperimenti. Mjekët nuk gabohen kurrë sepse duke bërë aktivitet fizik e pati më të lehtë pa sheqer t’i ikte fryrja dhe të kishte më shumë rezultate në dobësim. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .