Ne 2 mije lekeshin ndodhet fytyra e Erion Braces? Gazetari na la pa fjale

Gazetari Kastriot Myftaraj ka çuditur me deklaratën e tij bërë ditën e djeshme. Në emisionin e tij “Ju flet Moska” ai është shprehur se në prerjen e re të 2 mijë lekshit është portreti i Erion Braçes.

“Ka pasur në historinë e njerëzimit që e vunë portretin e tyre në kartëmonedhat e qarkullimit në vendet përkatëse sa kohë ishin gjallë. Sot diçka e tillë ndodh në Si. ri.

Në kartëmonedhat shqiptare edhe Ismail Qemali themeluesi i shtetit shqiptar. Ka qenë edhe Fan Noli. Rilindasit tanë të rinj në Shqipëri kanë gjetur një metodë të re, duke stilizuar veten e tyre në portrete të figurave që janë në kartëmonedha.

Është prerja e re 200 lekëshe që do të dalë në qarkullim. Ka portretin e Naim Frashërit në qendër, por djathtas nëse do të merrni një lupë dhe do ta shikoni me vëmendje, nuk është i njëjti portret.

Portreti ka një fytyrë pak më të gjatë. Sytë i ka më të thelluara Naimi, flokët, balli. Të gjitha anë më të ndryshme. Fotoja e vogël është fotoja e stilizuar e zëvendëskryeministrit Erion Braçe”, u shpreh gazetar, do t’iu luteshim te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE .