Në Kosovë realizohet lindja “natyrale” cezariane, ku nëna dhe babai përjetojnë ndjesinë e lindjes!

 
 

Loading poll ...

Në një postim në rrjetet sociale nga Klinika Amerikane “Dr. Behar Kusari” është prezantuar një moment në të cilën është kryer një lindje që në vendet e Evropes konsiderohet si Lindje “Natyrale” Cezariane.

Në postim thuhet se rrallë në Kosovë realizohet lindja “natyrale” cezariane, e cila në këtë klinikë është kryer nga Gjinekolog – Obsteter Dr. Armend Sadiku dhe Dr. Drita Kabashi në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari”, në të cilën pacientja shikon procesin e zhvillimit të femiut dhe babai e pren kordonin umbilikal.

Sipas studimeve ky lloj i lindjes është një benefit për nënën në aspektin emocional, të gjidhënjes, si dhe në shërimin e plagës si dhe në mobilizimin sa më të shpejtë të pacientes.

Kujtojmë që në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari” janë të angazhuar disa nga mjekët e specializuar dhe subspecializuar në vendet e Evropes, kurse reparti i Gjinekologjisë – Obstetrikës udhëhiqet nga Prof. Dr. Sejdullah Hoxha dhe Dr. Edibe Hoda – Borovci.