Nese konsumoni cdo dite qumesht, duhet ti dini dhe anet e errta te tij

Qumështi është një ndër elementët bazë të dietës sonë ushqimore. Qumështi ka shumë vlera ushqimore dhe disa anë negative të cilat shpesh herë fshihen nga kompanitë e prodhimit të qumështit. Ja disa prej këtyre fakteve që me siguri nuk i dinit…

Loading poll ...

Qumështi është burimi më i mirë i kalciumitQumështi nuk është burimi më i mirë i kancerit, iu besohet apo jo ky tashmë është një fakt. Kalciumi që vjen nga qumështi absorbohet me shumë vështirësi nga trupi ynë. Dhe nëse nuk konsumoni qumësht ju ende do të furnizoheni me kalcium duke konsumuaur perimet e gjelbra.

Qumështi ju siguron kocka të fortaNjësoj si përmendëm më lart, sasia e kalciumit që marrim nga qumështi më shumë shërben për marketing. Studimet kanë treguar se qumështi harxhon kalciumin që kockat tona kanë, dhe studimet bazohen në faktin se vendet të cilët kanë numër më të madh të pacientëve të sëmurë me osteoporozë janë ato vende ku konsumohet më tepër qumësht.

Qumështi nuk është i “pafajshëm”. Industria e qumështi nuk tregon faktin se viçat e lopëve pas lindjes dhe shkëputjes së gjidhënies nga lopët ushqehen me suplemente, dhe lopët kalojnë tortura për të nxjerrë qumësht në mënyrë që të ketë prodhim. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .