Nëse vëreni këtë në gishta, urgj’entisht shkoni te mjeku: Kjo është një ndër sim.ptomat e para të kan.cerit të mushkërive!

Nëse ke këtë ndryshim keni lindur, tregon të meta të zemrës, mirëpo nëse përnjëherë shfaqet, është e domosdoshme që pacienti urgjentisht të paraqitet te mjeku

Loading poll ...

Sim.ptomat e kan.cerit të mushkërive mund të jenë shumë të ngjashme me ato të cilat shkaktojnë sëmundje më pak serioze.

Kështu, për shembull, kolla e shpeshtë i mundon astmatikët, derisa inf.eksionet e rregullta të rrugëve të frymëmarrjes shpesh mund të jenë vetëm shenjë e imunitetit të dobësuar apo të ekspozimit ndaj alergjenëve.

Mirëpo, nëse bashkë me to vuani edhe nga dhembjet në gjoks, humbni apetitin dhe peshën e trupit pa kurrfarë shkaku të qartë, frymëmarrja e vështirësuar apo keni kollë me gja.k, është me rëndësi që sa më parë të shkoni te mjeku në mënyrë që të eliminohet dyshimi për kan.cerin e mushkërive.

Posaçërisht i rrezikshëm është fakti që karcinoma e mushkërive nuk jep kurrfarë simptome në fillim të sëmundjes, andaj nuk është për t’u habitur që e quajnë “vr*sës i heshtur”.

Ndryshime të rëndësishme të cilat duhet marrë parasysh janë edhe trashja e majave të gishtave të duarve – e gjithë nyja e parë në çdo gisht mund të jetë e ënjtur madje edhe të ketë ngjyrë të kuqe.

Nëse me këtë ndryshim keni lindur, tregon të meta të zemrës. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .