Ngrohni një gjethe lakër dhe vendoseni në lëkurë! Do shpëtoni nga të gjitha dhimbjet

Aplikimi i gjetheve të nxehta të lakrës në lëkurë siguron shumë përfitime anti-inf.lamatore dhe analgjezike, duke qenë se është e dobishme në lehtësimin e dhim.bjeve dhe inf.lamacionit.

Loading poll ...

Lakra është një perime që i takon familjes së Cruciferae, një familje të cilës i përkasin edhe perime të tjera të mrekullueshme dhe të shijshme, të tilla si, për shembull, brokoli ose lulelakra.

Nga pikëpamja ushqyese është një perime shumë e pasur me vitamina, duke theksuar mbi të gjitha praninë e vitaminës C, K dhe vitaminave të grupit B.

Ajo gjithashtu siguron folate, beta-karotene, minerale (ndër të cilat pa dyshim hekuri) dhe fibra.

Cilat janë vetitë e ngrohjes së një gjetheje të lakrës dhe të aplikimit të saj në lëkurë?

Gjethet e lakrave të ngrohura, kanë një veprim të shkëlqyer dhe me efekt anti-inflamator.

Është shumë e dobishme në rast të dhimbjeve anësore, të veshkave, dhimbjeve të shkaktuara nga osteoartriti dhe reumatizmi.

Përveç kësaj, është një il.aç natyral i përdorur gjerësisht për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve dhe inf.lamacionit që shfaqen sidomos gjatë gji-dhënies.

Kur fleta e lakrës nxehet, lëshohen një sërë substancash anti-inflamatore dhe analgjezike, të cilat në fund të fundit i japin cilësitë e saj për të lehtësuar inflamacionin dhe dhimbjen.

Përdorimi:

Për të shijuar cilësitë anti-inflamatore dhe analgjezike, duhet të merrni vetëm një gjethe lakër të gjelbër, që duket e freskët, në gjendje të mirë.

Hiq fletët e para dhe më pas merrni brendësinë.

Ngroheni pak dhe më pas i vendosni gjethet e lakrës, në zonën ku ndieni dhimbjen.

Duhet ta lini derisa gjethja e lakrës të ftohet.

Ju mund të përsërisni sa herë që keni nevojë, derisa dhimbja dhe inflamacioni të zhduket dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .