Një traditë për ndalimin e acarit të dimrit në Japoni

Capybara, është një gjitar i lindur në Amerikën e Jugut dhe është brejtësi më i madh i në botë të cilat ngjajnë kryesisht me derrat gjigantë, ato kalojnë shumicën e kohës në ujë.

 Disa ditë më parë disa video të këtyre kafshëve qesharake ( hydrochaeris) po qarkullojnë në rrjete sociale, duke u zhytur në një vaskë të mbushur me ujë të nxehtë dhe plot yuzu (portokalle japoneze).

 Çdo vit, për acarin e dimrit, kujdestarët e kopshteve të ndryshme zoologjike në Japoni, zhytin capybara në këto pishina.

Ky zakon është përhapur me shekuj: besohet se ndihmon në parandalimin e ftohjes së dimrit të ardhshëm.

/Ora News.tv/