Njerëzit e shkurtër janë më të predispozuar të vdesin në spital

Pacientët në kujdesin intensiv kanë më shumë gjasa të vdesin në spital nëse janë të shkurtër me trup.

Loading poll ...

Njerëzit e gjatë kanë norma shumë më të mira mbijetese kur janë shumë të sëmurë, ka gjetur një studim nga më shumë se 400,000 pacientë britanikë, transmeton lajmi.net.

Rreth një në pesë burra shumë të gjatë vdesin në kujdesin intensiv, por që hyn në 29.2 për qind të burrave me shtat më të shkurtër.

Ekspertët thonë se njerëzit më të shkurtër mund të jenë në rrezik për shkak se shumë pajisje për kujdesin intensiv janë destinuar për pacientët meshkuj me madhësi mesatare.

Si pasojë, personat me gjatësi të vogël iu jepet një dozë shumë më të  madhe të barnave, të cilat mund të çojnë në përgjumje dhe të shkaktojë ndalim frymëmarrje. /Lajmi.net/