Nuk e keni ditur me pare ? Ja çfarë e shkaton kapsllëkun në trupin tuaj

Kapsllëku mund të jetë tepër i dhim.bshëm, megjithatë, për fat të mirë, ka një zgjidhje 100% natyrale për lirimin nga kapsllëku.

Kompanitë më të mëdha far.mace.utike nuk dëshirojnë që ju të dini se disa prej barnave far.mace.utike për kapsllëk mund të reduktojnë ndjeshëm efektivitetin e zorrëve. Si rezultat, disa njerëz raportojnë se pa marrë disa il.açe të caktuara, ata nuk mund të shkonjë në tualet.

Lajm i mirë është se ju mund të zgjidhni kapsllëkun në mënyrë shumë të lehtë. Por, le të sqarojmë së pari se çfarë mund të bëjë kapsllëku në trupin tuaj.

Frymëmarrje e keqe

Së pari, kapsllëku mund të shkaktojë frymëmarrje të keqe të gojës (halitosis). Për fat të keq, njerëzit që vuajnë nga kjo jo gjithmonë e kuptojnë se ata kanë një problem. Kapsllëku mund të shkaktojë frymëmarrje të keqe sepse krijohen mbetjet toksike si dhe ngriten gazrat nëpër trup.

Zorra e trashë dhe in.feksionet

Personat që vuajnë nga kapsllëku raportojnë se ndjen dhim.bje shumë të madhe në zorrë dhe iu duhet disa orë për të dalë jashtë. Si rezultat, rektumi shtrihet përtej kufijve të saj. Kjo mund të çojë në prolaps rektal, që nënkupton rektumin që nuk arrin të mbyllet. Këta persona janë më të prirur edhe për in.feksione sepse nuk mund të kontrollojnë jashtëqitjen.

Rritja e toksinave

Lëkura është organi më i madh në trup dhe është reflektim i shëndetit të përgjithshëm të një personi. Kapsllëku zakonisht rrit ndërtimin e toksinave në trup. Si rezultat, lëkura duhet të punojë më shumë për eliminimin e toksinave. Kjo mund të shkaktojë akne, njolla të lëkurës etj.

Zorra e trashë

Kapsllëku mund të shkaktojë kan.ce.rin e zorrës së trashë. Nëse ngarkohet shumë ajo edhe mund të pësojë tërheqje muskulore në membranën e brendshme si dhe mund të shkaktojë këputje si dhe in.feksione.

Humbja e bakterieve të shëndetshme

Zorrët përmbajnë florën (bakteriet e shëndetshme), të cilat ndihmojnë me anë të imunitetit dhe prodhimin e vitaminave. Kapsllëku zvogëlon përqëndrimin e florës duke i bërë personat më të ndjeshëm ndaj in.feksionit dhe sëmundjeve.

Çfarë mund të bëni?

Shumica e barnave për kapsllëk përmbajnë kemikate të cilat mund të dëm.tojnë trupin dhe të përkeqësojnë kapsllëkun. Ndryshoni dietën tuaj ushqyese! Kjo është një nga mënyrat më të mira për ti dhënë fund kapsllëkut.

Konsumoni shumë fruta dhe perime të shëndetshme dhe largohuni nga ushqimet e përpunuara sa më shumë që mundeni. Ka edhe disa produkte në treg që mund të ndihmojnë ti jepni fund kapsllëkut, duke ndryshuar edhe dietën ushqyese me kalimin e kohës.

Duke zbatuar disa nga preparatet natyrale ju mund të reduktoni ndjeshëm kapsllëkun si dhe të lehtësoni dhimbjet. Rregulloni dietën tuaj ushqyese për një tretje më të mirë, shprehi të ngrënies e kështu me radhë dhe ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .