Onkologu Mark Hayman: Unë kështu veproj për të shmangur ka.ncerin!

Ky onkolog i përmbahet konceptit të mjekësisë funksionale, e cila supozon ekzistimin e lidhjes midis botës së jashtme dhe sistemit endokrin, të tretjes dhe imonologjik të njeriut

Loading poll ...

Në kuadër të qasjes funksionale, ky mjek zhvillon tretman individual të shërimit i cili përfshin edhe analizat gjenetike.

Mark Hayman thekson që shkaktari i sëmundjeve kron.ike, duke përfshirë edhe sëmundjet onkologjike është mënyra e gabueshme e jetesës. Prandaj, preventiva dhe shërimi nuk duhen të fillojnë me ilaçe, por me ndryshimin e mënyrës së jetesës.

Sistemi mbrojtës i trupit nën kushte të caktuara mund të identifikojë dhe t’i neutralizojë në mënyrë të pavarur qelizat e ka.ncerit. Është e nevojshme vetëm të krijohen këto kushte.

Këto janë ndryshimet kyç, të cilat, sipas dr. Haymanit, do t’ju shpëtojnë nga ka.nceri:

1. Eliminoni sheqerin i cili është ushqim i qelizave të ka.ncerit

Çdo vit një amerikan mesatar konsumon mesatarisht 69 kilogramë sheqer dhe 66 kilogramë miell. Në shtetet e tjera të zhvilluara situata nuk është hiç më e mirë. Si rezultat i kësaj, 1,7 miliardë njerëz në botë janë obezë. Ky është një ndër faktorët e rrezikut nga ka.nceri.

2. Identifikoni produktet të cilat nuk ju përshtaten

Një numër njerëzish të cilët janë të ndjeshëm ndaj glutenit po shtohet çdo vit. Proteinat e grurit për njerëzit e tillë janë alergjeni më i fuqishëm i cili shkakton inflamacionin, i cili herët a vonë do të çojë deri në sëmundje nga ka.nceri apo sëmundje ka.rdiovaskulare.

Produktet e qumështit gjithashtu mund të shkaktojnë reaksione alergjike në zorrë të cilat njerëzit zakonisht nuk i vërejnë apo ia përshkruajnë stresit. Nuk është e nevojshme të shkoni te alergologu për të zbuluar çfarë nuk ju pëlqen, mjafton të dëgjoni trupin tuaj.

3. Mos e injoroni inflamacionin

Ky reagim mbrojtës mund të jetë destruktiv për qelizat tona. Proceset in.flamatore zhvillohen jo vetëm te rastet e alergjisë apo infeksioneve, por edhe në rastet e rezistencës së insulinës dhe sëmundjeve autoimune.

Bazë e shumë sëmundjeve kronike, por edhe e sëmundjes së ka.ncerit. Për të penguar proceset inflamatore patjetër përdorni thartirat yndyrore omega-3, të cilat gjenden në fara liri dhe në vaj peshku.

4. Kushtoni kujdes shëndetit të zorrëve

Mikrobiota e zorrëve, përkatësisht sistemi i mikroorganizmave, nuk ndikon vetëm në punën e sistemit të tretjes dhe sistemit të imunitetit, por është e lidhur me të gjitha organet e trupit tonë, madje edhe me trurin.

Mosbalancimi i baktereve të zorrëve mund të shkaktojë zhvillimin e tu.moreve malinje në cilindo lokacion. Probiotikët, p.sh. kefiri dhe jogurti, janë të aftë të përtërinë dhe të mbajnë florën e zorrëve në balancë.

5. Ruajuni nga toksinat

Tingëllon çuditshëm, sepse madje edhe kërthiza përmban rreth treqind kimikale, nga të cilat disa janë toksike. Kjo do të thotë që është e pamundshme të mbrohemi plotësisht nga ekspozimi i materieve të dëmshme. Mirëpo, është në dorën tonë që të zvogëlojmë kontaktin me pesticidet, ftalatet, metalet e rënda etj…

Qëndroni sa më larg ambalazhit plastik, gjysmëprodukteve dhe ajrit të ndotur në qytete ku është burimi i të gjitha hel.meve.

Suksesi i shërimit nga cilado qoftë sëmundje, posaçërisht nga kan.ceri, varet jo aq nga profesionalizmi i mjekut dhe efikasiteti i ilaçeve, por nga përpjekjet vetjake. Krahas punes sone te palodhur per t’iu informuar , ju lutem na e shperbleni dhe juve , vetem duke shtypur ( Foton apo Videon qe ndodhet me poshte ) . Faleminderit per mirkuptimin .