Pacientja me ka.ncer të tiroides paralajmëron: ”Mos injoroni kurrë këtë ndryshim në

Tiroidja është një pjesë komplekse e trupit, prandaj është jashtëzakonisht e vështirë që të diagnostikohen sëm.undje të tilla si Hashimoto, së.mundja Graves apo ka.nceri i tiroides. Përmes Twitter-it, një grua kërkon të ndërgjegjësojë njerëzit në lidhje me simptomat e kan.cerit të tiroides.

Lorna Brown ka postuar një foto në Twitter, ku duket qafa e saj para dhe pas operacionit në tiroide. Në postimin e saj të titulluar “Ka.nceri i Tiroides”, Brown shpjegon se fotoja në të majtë është shkrepur nga i vëllai gati një vit para se ajo të diagnostikohej me kan.cer të tiroides.

“Mund ta shikoni qartë gjëndrën në qafë, këtu në foto. Pavarësisht kësaj, ne nuk e vumë re në atë kohë”, shkruan ajo. Brown shpjegon se gjëndra në qafë ishte një shenjë e dukshme e kan.cerit të tiroides, diçka që ajo kurrë nuk e kishte vërë re para diagnozës.“Ju lutem, kontrolloni qafën”, këshillon ajo lëxuesit.

“Shumë ciste të tiroides kanë beninje, megjithatë ka edhe malinje”. Të miat nuk ishin beninje, për fat të keq”. Sugjerimi i Brown nuk duhet injoruar. Më shumë se 30 milionë amerikanë kanë çrregullime të tiroides dhe më shumë se 60 mijë diagnostikohen me ka.ncer të tiroides çdo vit. Simptoma më e zakonshme e kan.cerit të tiroides është gjëndra e fortë në qafë.

2 në 3 raste të ka.ncerit të tiroides shfaqen tek njerëzit nën moshën 55 vjeç, dhe 75% e këtyre rasteve shfaqen tek femrat. Mos humbisni: Kan.ceri i tiroides, shenjat që nuk duhet t’i injoroni Nuk dihet akoma me siguri çfarë e shkakton ka.ncerin e tiroides.

Loading poll ...

Për momentin, gjëja e parë që mund të bëni për të mbrojtur veten është të lexoni sa më shumë informacione mbi kan.cerin e tiroides, mund ta nisni paraprakisht me 4 shenjat e kan.cerit të tiroides që femrat nuk duhet të injorojnë kurrë dhe mos të injoroni çfarëdolloj ndryshimi që vëreni në qafë. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .