Përse njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gja.kut duhet të hanë 3 kivi në ditë, studimi më i ri do ju ndryshojë jetën

Tensioni i lartë i gjakut është një problem shumë i përhapur shëndetësor, i cili ndryshe nga ç’presupozohet mund të shfaqet edhe në moshat e reja. Sipas udhëzimeve të ”International journal of Cardiology” vlerat normale të presionit arterial duhet të jenë 120/ 80 mmHg, ndërkohë që çdo vlerë mbi 140 konsiderohet si hipe.rtension apo presion i lartë gja.ku. 

Loading poll ...

Hipertensioni jo rrallëherë jep kom.plikacione që mund të jenë dhe fa.tale për pacientin, si dë.mtim të muskulit të zemrës, hem.orragji cer.ebrale, dë.mtim të veshkave, zgjerim të ao.rtës etj.

Një mënyrë e natyrshme e shëndetshme për të ulur presionin e lartë të gja.kut është konsumimi i 3 kivi në ditë. Kivi përmban magnez, i cili ndikon në uljen e presionit të gja.kut.

Shoqata Amerikane e zemrës (American Heart Association), duke ju referuar kërkimit të bërë nga një spital në Oslo, Norvegji tregoi se nëse konsumohen 3 kivi në ditë për 8 javë rresht, luf*ohet hipertensioni. Studimi u krye në një kampion prej 118 pjesëmarrësish, të gjithë mbi 55 vjeç dhe kishin tension të lartë.

Ata u ndanë në dy grupe. Njeri prej grupeve konsumonte të detyruar, 1 mollë në ditë për 8 javë rresht ndërsa grupi tjetër 3 kivi në ditë për 8 javë rresht.

Në përfundim rezultatet treguan se tek grupi që kishin përdorur kivi për 8 javë rresht, presioni i gja.kut kishte rënë me 3.6 mm më pak sesa kishtë patur grupi tjetër që kishtë përdorur mollën, duke bërë që kivi të ulë keshtu tensionin e lartë dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .