Pirja e qumështit e shëndetshme? Pas leximit të këtij artikulli, do të ndryshoni mendjen

Studime të shumta kanë treguar se realiteti është shumë i ndryshëm nga kjo. Për shembull, rezultatet e nxjerra kanë çuar në përfundimin se ekziston një lidhje e fortë midis konsumit të produkteve të qumështit dhe diabetit të tipit 1 në fëmijët nën moshën një vjeçare.

Për më tepër, gratë ndërmjet moshës njëzet e gjashtë dhe dyzet e gjashtë që konsumojnë produktet e qumështit janë në rrezik më të madh për zhvillimin e kancerit të gjirit. Pastaj shohim së bashku disa shenja që trupi ynë mund të na japë kur pimë qumësht

Dhimbje stomaku menjëherë pas pirjes së qumështit ose të ngrënies së produkteve të qumështit

Intolerenca e laktozës është një shembull: mendoni se në SHBA më shumë se dyzet milionë njerëz vuajnë nga kjo çrregullim. Laktoza nuk është gjë tjetër veçse përbërësi i ëmbël ose “sheqeri” i qumështit, i cili kërkon që një enzimë që quhet lactase të tretet siç duhet nga trupi. Ne kemi atë në sasi të mëdha kur jemi fëmijë, por jo kur bëhemi të rritur. Kjo e bën të vështirë tretjen e laktozës, duke shkaktuar dhimbje stomaku.

Fryrje

Kjo ndodh kur ka mungesë të laktozës në zorrën e vogël dhe ndodh tridhjetë minuta pas pirjes së një gotë qumështi ose ha një copë djathi. Ndwrsa kur laktozoza e padëmtuar mbetet e bllokuar në zorrës së trashë, ajo fillon të fermentohet dhe për këtë arsye trupi lëshon një sasi të madhe gazi për të zvogëluar fryrjen e barkut.

Diarre

Kjo është pasojë e fryrjes. Diarrea tregon qartë se trupi nuk është në gjendje të tretë laktozën. Prandaj është e domosdoshme eliminimi i të gjitha produkteve që përmbajnë laktozë nga ushqimi.

Kruarje

Një alergji qumështi mund të jetë e pranishme në vend të intolerancës laktoze. Kjo ndodh kur sistemi imunitar nuk reagon mirë ndaj produkteve të qumështit dhe i konsideron ato si trupa të huaj.

Puçrra fytyre

Produktet e qumështit stimulojnë prodhimin e sebum dhe kjo shkakton shfaqjen e skuqjes, fryrjes dhe akneve, sidomos në fytyrë dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .