Prek nje pjese te mire te Shqiptareve: Kjo eshte kura me e mire qe kjo grua ka pregatitur per te kuruar reumatizmen

Reumatiizma shoqërohet me dhi mbjee të forta, të th erura dhe ënj tje të kyçeve. Artroza, artriiti reumatik, si dhe osteoporoza janë ndër shqetësimet më të shpeshta që shfaqen, shenjat që dallojnë secilën prej tyre si dhe këshillat për t’i mbajtur sa më larg.

Dieta ushqimore dhe ushtrimet për kyçet e duarve e këmbëve luajnë rol vendimtar në trajtim. Sëm undjet reumatiizmalee janë ndër shqetësimet më të shpeshta të shëndetit edhe në popullatën shqiptare, që prekin kryesisht moshat e rritura por nuk mungon përhapja e tyre edhe tek më të rinjtë.

Sikundër ndodh me shumë sëm. undje të tjera, trajtimi i hershëm i shenjave reumatizmale luan një rol të rëndësishëm në kontrollimin dhe shmangien e dhi mbjeve të gjymtyrëve e deformiimitt të ko ckave.

Reumatiizma është padyshim një nga shqetësimet prej së cilës shumë njerëz janë të prekur. Kjo grua vuanntee prej 10 vitesh nga kjo sëm undje. Mpiirje duarsh, dhi mbje të forta natën dhe pagjumësi ishin disa nga shenjat më të zakonshme që i duhej të përballonte.

Pas një lu. fttee të gjatë me këto shenja, ajo vendosi të marrë fatin e saj në duart e veta. Provoi receta të ndryshme natyrale të rekomandurara nga mjekët alternative.

Problemiin më të madh ajo e kishte në duar. Mpi irjee dhe dhi mbbjee të forta, që natën i përke qësoheshin tej mase.

Mjekët i rekomanduan të përdorë kremra dhe ilaçe të ndryshme, por asnjëra prej tyre nuk e ndihmoi. Ajo e provoi këtë trajtim nisur nga fakti që edhe nëse nuk do të jepte efekt, nuk do të humbiste gjë.

Pas përdorimit të saj ajo nuk pati kurrë dhimbbjee si ato që kishte më parë.

Përbërësit:

2 kg mjaltë tërfili, 1 litër ujë, 250 gram tërfil të tharë

Përgatitja e recetës: Gatuani fillimisht gonxhet e tërfilit në një enë me ujë për rreth një orë në temperaturë të ulët.

Më pas kullojeni përzierjen dhe hidheni në një enë të pastër. Shtoni në të mjaltin dhe lëreni të ftohet. Hani 2 lugë gjelle pas çdo vakti ngrënieje.