Premier Liga dhe EFL kundërshtojnë planin e FIFAs-s për Kupën e Botës çdo dy vjet

Ideja për të mbajtur Kupën e Botës çdo dy vite tani po bëhet gjithnjë e më shumë temë diskutimi në mbarë botën.

Ka shumë paqartësi dhe dilema rreth kësaj ideje, andaj tani disa kompeticione tashmë veçse kanë dalë kundër kësaj.

Grupi i Ligave Evropiane, anëtarët e të cilit janë ‘Premier League’ dhe ‘EFL’, lëshoi ​​një deklaratë të enjten në mëngjes duke thënë se “kundërshtoi me vendosmëri dhe njëzëri” planet nga FIFA për të shkurtuar hendekun midis turneve nga katër në dy vjet.

Premier Liga dhe EFL kanë shprehur kundërshtimin e tyre për të mbajtur një Kupë Bote çdo dy vjet.

Ligat që janë anëtare të grupit të ‘Ligave Evropiane’, lëshuan një deklaratë të enjten në mëngjes duke thënë se “kundërshtojnë me vendosmëri dhe njëzëri” planet nga FIFA për të shkurtuar hendekun midis turneut të shfaqur nga katër në dy vjet.

Deklarata lexonte: “Ligat kanë kundërshtuar me vendosmëri dhe njëzëri çdo propozim për të organizuar Kupën e Botës FIFA çdo dy vjet”

“Ligat do të punojnë së bashku me akterët e tjerë për të parandaluar organet drejtuese të futbollit të marrin vendime të njëanshme që do të dëmtojnë futbollin vendas, i cili është themeli i industrisë sonë dhe me rëndësi të madhe për klubet, lojtarët dhe tifozët në të gjithë Evropën dhe botën.

“Konkurset e reja, garat e rindërtuara ose garat e zgjeruara për futbollin e klubeve dhe të ekipeve kombëtare si në nivel kontinental dhe/ose në nivel global nuk janë zgjidhjet për problemet aktuale të lojës sonë në një kalendar tashmë të ngjeshur.

“Kalendari i futbollit kërkon përfundimisht pëlqimin e të gjithë palëve të interesuara dhe mund të jetë vetëm rezultat i një ekuilibri të hollë midis futbollit të klubit dhe ekipit kombëtar dhe midis futbollit të klubeve vendas dhe ndërkombëtarë” thuhet për më tepër në këtë deklaratë.

Në maj, Kongresi i FIFA-s ra dakord për një studim fizibiliteti në ndryshimin e kalendarit, pasi u kërkua nga federata e futbollit arab saudit.

Ish-menaxheri i Arsenalit, Arsene Wenger, tani kreu i zhvillimit global të FIFA -s, është duke u konsultuar gjatë lojës rreth planeve dhe do të flasë me mediat për këtë të enjten pasdite.

Mbështetësit e Futbollit Evropian i shkruan presidentit të UEFA-s Aleksander Ceferin javën e kaluar për dyshimet e saj në lidhje me planet, dhe shefi i futbollit evropian u përgjigj për të shprehur “shqetësimet e tij të mëdha”.

Shoqata Evropiane e Klubeve (ECA) tha në fillim të kësaj jave se konsultimi ishte kyç, me kryetarin e saj të ri Nasser Al-Khelaifi, presidentin e Paris Saint-Germain, duke thënë se ishte vendimtare që të mos merreshin vendime “të njëanshme”.

Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino tha të mërkurën se ai shpresonte se një vendim do të merrej nga shoqatat anëtare të trupit drejtues botëror deri në fund të vitit. /Lajmi.net