Problemet shëndetësore që mund të zbulohen përmes ngjyrës së gjuhës

Gjuha është një organ thelbësor për funksionimin e sistemit tonë të tretjes, sepse përmes tij mund të shijojmë shijen e ushqimit.Brenda gjuhës, shqisat e shijeve janë të shpërndara mirë, kështu që zonat e ndryshme mund të dallojnë shijet e mëposhtme: të kripura, të tharta, të ëmbla dhe të hidhura. Në praktikë, pa to nuk mund të dallonim një limon nga çokollata.

Loading poll ...

Por gjuha, përveç që është thelbësore për funksionimin e duhur të sistemit të tretjes, gjithashtu mund të zbulojë informacione të rëndësishme rreth kushteve tona shëndetësore.

Në fakt, disa studime nxjerrin në pah dallime të rëndësishme në ngjyrën dhe paraqitjen e gjuhës në varësi të asaj që ndodh me individin.

Këtu janë disa shembuj se si ngjyra e gjuhës mund të tregojë një problem serioz shëndetësor:

Njgjyra e kuqe- in.feksion dhe process inflamator 

E kuqe e errët- parregullsi të rr.ahjeve të zemrës dhe problem me gja.kun 

Gjuhë e zbardhur- mosushqyerja e rregullt dhe mungesa e vitaminave 

Gjuhë në ngjyrë kafe- problem me mushkëritë 

Gjuhë gjithmonë e bardhë- helmime dhe in.feksione 

Gjuhë lejla- problem me mushkëritë dhe zemrën 

Gjuha blu- sëm.undje të veshkave 

Gjuha e verdhë- problem me stomakun dhe mëlçinë 

Gjuha gri- problem me aparatin tretës dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .