Pse disa njerëz nuk e gjejnë dashurinë e vërtetë? Shkenca jep disa arsye

Pavarësisht zhvillimit të rrjeteve sociale, rreth 50% e të rriturve kanë vështirësi në gjetjen e një partneri. Shumë prej jush mbase nuk e dinë akoma arsyen pse nuk keni dikë në krah

Loading poll ...

Ne do t’ju vijmë në ndihmë me disa arsye të cilat ju pengojnë të krijoni marrëdhënie të gjata dhe harmonike.

Ju e idealizoni një marrëdhënie

Të gjithë kanë idetë e tyre për një lidhje të përsosur: dikush mund të frymëzohet nga një film romantik dhe dikush tjetër mund të frymëzohet nga një libër. Ëndrra e njerëzve është që këto histori dashurie të bëhen të vërteta. Nuk ka marrëdhënie ideale dhe nuk ka çifte të përsosura.

Çfarë duhet të bëni: Ju duhet të kuptoni se partneri juaj është një person i vërtetë, jo një karakter i një libri. Pra, kur i vëzhgoni ata në një marrëdhënie, ata bëjnë gabime si çdo njeri tjetër.

Nuk keni respekt për veten

Respektimi i vetes dhe njerëzve të tjerë është baza e çdo marrëdhënieje. A mund ta doni vërtet një person që nuk e respekton veten? Nëse lidheni me një person, por nuk keni respekt për veten kjo gjë do të reflektohet edhe në marrëdhënie.

Shembull: Karakteri i Kate Winslet në “The Holiday” e cila ra në dashuri me një person që e përdori për besnikërinë dhe talentin e saj. Gjithçka ndryshoi kur ajo vendosi që të shpëtohej nga varësia e saj e dashurisë. Ajo ndryshoi njerëzit rreth saj derisa ajo gjeti interesa të reja dhe një dashuri të re.

Çfarë duhet të bëni: Në fillim, ju duhet të gjeni vetë mbështetjen tuaj të brendshme për të ndihmuar veten kur jeni i pikëlluar dhe në depresion. Mendoni për arritjet, hobit ose parimet tuaja udhëzuese. Çdo gjë që është e rëndësishme për ju dhe që ju ndihmon t’ia dini vlerën vetes. Mos lejoni që dikush t’ju bëjë të dyshoni në rëndësinë tuaj.

Shkelni mbi privatësinë e të tjerëve

Ekziston një mendim se teknikat e manipulimit mund të ndihmojnë në rregullimin e një marrëdhënieje. Por askujt nuk i pëlqen të manipulohet, apo edhe më keq, kur dikush përpiqet të na ndryshojë.

Shembull: Karakteri i Rosamund Pike në “Gone Girl” e cila donte të dënonte burrin e saj për të mashtruar aq shumë, saqë ajo e bëri atë kukullën e saj, duke e detyruar atë të kalonte nëpër shumë sfida. Natyrisht, pasi u ai kthye, ajo e kuptoi se dashuria dhe besimi i burrit të saj ishin zhdukur dhe se ishte i frikësuar për jetën e tij.

Çfarë duhet të bëni: Në çdo marrëdhënie, duhet të veproni brenda kufijve të caktuar. Ata përfundojnë ku fillojnë kufijtë e njerëzve të tjerë. Nëse nuk ju pëlqen sjellja e partnerit tuaj dhe ata e dinë këtë gjë, por ende nuk duan të ndryshojnë asgjë, ju duhet të bëni një zgjedhje: të qëndroni me ta ose të largoheni. Ndryshimi i një personi që nuk dëshiron të ndryshojë është i pamundur.