Punët stresuese shëndoshin më shumë femrat, e thotë studimi

 

Punët e vështira dhe stresi i bëjnë femrat që të preken më shumë nga mbipesha.

Studimi që mori rastin e 3.800 personave ka zbuluar se gratë që luftojnë për të përballuar ngarkesat e tyre në punës kanë më shumë gjasa të fitojnë kilogramë të tepërt gjatë dhjetë viteve të ardhshme deri në 20 vjet.

Ndjenja e mbingarkesës në punë mund të demotivojë gratë, duke i bërë ato të jenë dembele ose të hanë ushqime pa u shqetësuar aspak për peshën.

Stresi gjithashtu nxit lirimin e kortizolit të hormoneve, që ndihmon ‘të shtrihet’ yndyra rreth barkut.

Loading poll ...

Gratë mund të jenë më të prekura sesa meshkujt, pasi ato shpesh mundohen të shmangin kërkesat e punës dhe përgjegjësinë për shtëpinë.

/Ora News.tv/