Rrudhat do t’i përkasin të shkuarës, shkencëtarët zbulojnë “burimin” e rinisë së lëkurës

Së shpejti rrudhat mund të jenë pjesë e të shkuarës.

Loading poll ...

Të paktën kështu pretendojnë disa kërkues të cilët mendojnë se mund të kenë gjetur “burimin” e rinisë së lëkurës.

Shkencëtarët kanë mundur të identifikojnë një mekanizëm kyç që është përgjegjës për plakjen e lëkurës me kalimin e viteve.

Një përbërës kyç i proteinave që mund të përfaqësojë “një ndërhyrje të re anti-rudhë”është zbuluar nga shkencëtarët.

Pas zbulimit ata kanë krijuar dy lloje me.dikamentesh të cilët nëse zhvillohen mund të sigurojnë rini të përjetshme të lëkurës në të ardhmen.

Medikamentet funksionojnë duke rritur nivelin e një proteinë të quajtur COL17A1, e cila ndodhet në nivele të larta tek lëkurat e reja.

Por, me kalimin e viteve nivelet e kësaj proteine bien dhe lëkura jonë nis të shfaqë shenja të plakjes.

Nëse medikamentet zhvillohet ato mund të sigurojnë nivele më të larta të COL17A1 dhe rrjedhimisht lëkura më të reja. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .