Sekretet e errëta që industria ushqimore nuk do donte që njerëzit t’i dinin

Shumë nga produktet që konsumojmë kanë përbërës të çuditshme dhe njerëzit kësaj nuk i kushtojnë shumë rëndësi, pavarësisht që duhet.

Loading poll ...

Ushqimet që gjenden në treg kanë disa hile, të cilat vetë prodhuesit industrialë kujdesen të mbeten sekrete për konsumatorin.

Në galerinë e mëposhtme do të gjeni edhe detaje që lidhen me pamjen, ngjyrën apo aromën dhe janë të lehta për t’u kuptuar.

Xhelatina është bërë nga lëkura, tendinat, ligamentet e derrit dhe lopës të trazuara me ujë. Kur blini harbo apo çfarëdo tjetër të ngjashme zgjidhni atë që shkruan me agar pluhur një perberes që është më i shëndetshëm.

Që një peshk të jete i freskët duhet të ketë një shenjë palëz të kuqe në qafë dhe sytë që i shkëlqejnë, jo të venitur.

Djathi kackavall duhet te kete nje ngjyre te zbehtë dhe duhet ta provoni ne prekje. nese e shkepusni dhe therrmohet eshte me mire te mos e blini.

Kur blini mjalt në supermarkete ai ka një ngjyrë të errët e cila është e krijuar në mënyrë artificiale, mjalti më i mirë është ai me ngjyrë të çelët.

Mishi i freskët nuk ka ngjyrë të errët nga sa thonë shumë veta, ai ka ngjyrë rozë të lehtë dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .