Shenjat e rëndësishme të leu.cemisë që kurrsesi s’duhet qe t’i injoroni

Le.ucemia është ka.nceri më i shpeshtë që prek fëmijët dhe adoleshentët, rreth 1 në 3 raste të reja çdo vit të diagnostikuar me këtë së.mundje janë nga radhët e tyre. Ndërsa normat e mbijetesës 5-vjeçare janë rritur ndjeshëm që nga viti 1960, është ende shumë e rëndësishme të jemi të vetëdijshëm për shenjat dhe sim.ptomat që tregojnë mundësinë e leu.cemisë.

Ashtu si shumë lloje të kan.cerit, le.ucemia përgjithësisht është asimptomatike në fazat e hershme. Por për shkak të qarkullimit të gja.kut në të gjithë trupin tuaj, kan.ceri i gja.kut është i prirur të përhapet shpejt.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të sintonizoheni në trupin tuaj dhe t’u mësoni fëmijëve tuaj të komunikojnë rreth asaj se si ndihen. Ndërgjegjësimi është një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur shëndetin tuaj dhe atë të familjes suaj. Më poshtë janë disa nga shenjat që nuk duhet të injorohen.

ANEMIA DHE SIMPTOMAT E NGJASHME

Ndonëse shumë lloje të le.ucemisë nuk janë domosdoshmërisht simptomatike në fazat e hershme, është e rëndësishme të gjurmoni shëndetin tuaj të përgjithshëm për të përcaktuar nëse një ose më shumë nga këto si.mptoma janë shfaqur në muajt e fundit. Anemia është pakësimi i vlerës së hemoglobinës poshtë vlerave normale të pranuara sipas moshës dhe gjinisë, me apo pa ulje të numrit të eritrociteve. Nga ana funksionale është pakësimi i furnizimit të qelizave me oksigjen. Simptomat e anemisë përfshijnë lodhjen, lëkurën e zbehtë dhe vështirësi në frymëmarrje.

GJAKRRJEDHJE

Nëse e sheh se përplasja më e vogël shkakton pika të vogla gja.ku që shfaqen nën lëkurë, kjo është një shenjë paralajmëruese. Leucemia mund të shkaktojë gja.krrjedhje nga hundët ose edhe përmes urinës. Kjo është një shenjë që s’duhet ta neglizhoni po ashtu.

NDJESHMËRIA NDAJ INFEKSIONEVE

Nëse keni qenë më parë në gjendje të shmangni shumë in.feksione sezone, por tani jeni më të prirur të së.mureni, leu.cemia mund të jetë shkak se përse ju ndodh kjo. Ajo më së shpeshti shkakton plagë të fytit ose pneumoni bronkiale, duke përfshirë simptoma të tilla si ethet e ulëta, dhimbje koke, plagë në gojë ose skuqje të lëkurës, etj..

NYJET LIMFATIKE TË FRYRA

Kur shkaktohet nga le.ucemia, nyjet limfatike të fryra zakonisht ndodhin në fyt, nën sqetull ose në ijë. Megjithatë, nyjet limfatike gjithashtu fryhen në përgjigje të in.feksioneve të zakonshme dhe madje edhe të stresit. Ndonëse kjo gjendje nuk lidhet drejtpërsëdrejti me le.uceminë, është mirë që të konsultoheni me mjekun tuaj.

HUMBJA E OREKSIT DHE PESHËS

Megjithëse le.ucemia nuk su.lmon direkt sistemin tuaj të tretjes, qelizat e ka.ncerit kanë predispozitë të prodhojnë substanca, të cilat njihen për të ndryshuar mënyrën se si një organ metabolizon ushqimin. Këto toksina mund të shkaktojnë mungesë kronike të oreksit që të çon në humbje të peshës. DHIMBJE NËN BRINJËN E MAJTË Disa forma të ka.ncerit të gja.kut irritojnë dhe zgjerojnë shpretkën, duke shkaktuar presion të dhimbshëm nën brinjën e majtë. Një shpretkë e zgjeruar mund gjithashtu të shtypë në stomak, duke ju bërë të ndiheni të plotë edhe kur nuk keni ngrënë dhe duke kontribuar në humbjen e oreksit që kemi përmendur më herët dhe ju do të keni hapësirë ​​për një fillim të ri dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .