Shkenca konfirmon se shtatzënia mund të jetë ‘ngjitëse’

 
 

Loading poll ...

Sipas statistikave, viti 2010 ishte viti kur numri i shtatëzanive në SHBA ishte më i madh në 6.2 milionë!

Ndoshta kjo mund të shpjegohet nga një zbulim shkencëtarësh që kanë bërë rreth shtatzënisë, transmeton Gazeta Metro.

Në vitin 2014, revista American Association Sociological Association botoi një studim që shkaktoi shkencëtarët që të arrinin një përfundim interesant: shtatzënia mund të jetë ngjitëse.

Gjatë studimit, i cili zgjati 10 vjet (nga vitet 1990 deri 2000), studiuesit analizuan të dhënat e 1,720 grave dhe zbuluan një prirje shumë interesante: më shumë se gjysma e grave kishin një fëmijë deri në fund të eksperimentit.

Gjatë intervistave, gratë përmendën gjëra të tilla si “lidhje miqësie”, e cila ishte një arsye e mundshme për një “ngjitje” të fortë në shtatzëni.

Të gjitha, sepse njerëzit priren të veprojnë sipas mjedisit të tyre dhe ndërveprimeve ndërpersonale që ndikojnë në vendimet që ata bëjnë.

Kjo do të thotë se duke parë një mik shtatzënë ngjall ndjenjat pozitive brenda një gruaje dhe nënvleftësisht, ajo fillon të ndikojë në qëllimet e saj të fertilitetit.

Gjithashtu, ka disa faktorë të tjerë të mundshëm që nxisin një grua për të ndryshuar drejtimin e qëllimeve të saj të fertilitetit.

Duke parë se shoqja e saj është në gjendje të menaxhojë fëmijën e saj, i jep besim një gruaje tjetër për aftësitë e saj për fëmijë.

Duke parë miqtë e saj që futen në amësi i jep një gruaje një ndjenjë të lënë pas, dhe ajo fillon të përpiqet të mbajë veten të përditësuar duke u bërë gjithashtu një nënë.