Shtesat e shafranit të Indisë mund ta lëndojnë këtë organ

Një studim i kohëve të fundit tregoi një anë të shafranëve të Indisë që askush nuk e kishte dëgjuar më parë.

Një studim i botuar në raportet e rasteve të BMJ raportoi se një grua 71-vjeçare kishte zhvilluar dëmtime të mëlçisë si rezultat i marrjes së një shtojcës së shafranit të Indisë.

Me sa duket, gruaja filloi të marrë këto lloj shtojcash në përpjekje për përmirësimin e shëndetit vaskular. Pas kryerjes së testit të gjakut, ofruesit e saj të kujdesit shëndetësor e diagnostikuan atë me hepatitin autoimun, i cili ndodh kur sistemi imunitar sulmon qelizat e mëlçisë, duke shkaktuar inflamacion të mëlçisë dhe dëmtime të saj, transmeton lajmi.net.

Ndërsa u monitorua për gjendjen e saj nga ofruesit e saj të kujdesit shëndetësor, ajo lexoi në internet se kurkuza mund të shkaktojë dëmtime të mëlçisë dhe vendosi të ndalonte marrjen e shtojcave.

Testet e mëpasshme treguan se inflamacioni në mëlçinë e saj u pastrua shpejt dhe kur iu tregoi për shtojcat e marra ofruesit të kujdesit shëndetësor, u konstatua se ky ishte shkaku më i mundshëm për dëmtimin e mëlçisë. /Lajmi.net/