Spinaqi është i shkëlqyeshëm, por nëse e bëni këtë gjë, ai mund t’jua shkaktojë KAN.CERIN

Spinaqi është ushqimi i preferuar i Popajit, pasi që e bën të fortë dhe të pamposhtur, por në jetën reale, pavarësisht se është i shëndetshëm dhe ka vlera ushqyese, duhet të keni kujdes me të , pasi ka pasur raste te cilat kane rezultuar me pasoja .

Loading poll ...

Spinaqi është i pasur me një numër të madh të vitaminave dhe mineraleve si acidi folik, vitaminat A, B, C, E, hekur, magnez, kalium etj.

Është ushqim i shkëlqyeshëm kur është fjala për ruajtjen nga sëmundje të ndryshme, falë niveleve të larta të luteinës dhe zeaxanthinës .a v

Sidoqoftë, spinaqi asnjëherë nuk duhet të ri-nxehet, pasi që përmban nitrate të cilat nën efektin e nxehtësisë së lartë shndërrohen në nitrosamina, e të cilat janë të rrezikshme dhe kan.cerogjene për organizmin e njeriut.

Nëse nuk e keni ditur këtë, mbani mend që asnjëherë të mos e ri-nxehni spinaqin. Pra, gjithmonë hajeni të freskët.

Spinaqi, siç është e shkruar edhe më lart, është i shkëlqyeshëm dhe mund të konsumohet çdo ditë, por duhet të keni kujdes të mos e ri – nxehni. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE . Al. b