Sportisti amerikan kalon i vetëm Antarktidën për 53 ditë

Një 33 vjeçar amerikan është bërë personi i parë që kaluar i vetëm Antarktidën, pa ndihmën e askujt.

Loading poll ...

Sportisti Colin O’Brady përfundoi garën në mot të ftohtë për 53 ditë, përpara komandatit të ushtrisë britanike, Louis Rudd, 49 vjeç.

Dy burrat nisën këtë udhëtim me 3 nëntor dhe ishin të vendosur që të bëhen personat e parë që kalojnë Antarktikun pa përkrahje – një odiseadë rreth 1500 kilometra, në të ftohtë dhe erëra të forta, një aventurë që mund të zgjaste deri në 65 ditë. Në një tentim të tillë, një ish-ushtar britanik humbi jetën dy vjet më parë.

 Udhëtimi 921 milje (1.482 km) i bëri ata të ecnin në kushte ekstreme në kontinentin më të ftohtë në Tokë.

/Ora News.tv/