Sulm fajkonjsh

Osprey, (fajkua deti) njihet  si shqiponja e peshqve, është zogu i dytë më i madh i Kanadasë.

Ata janë grabitqarë të egër, të aftë për të kapur dhe për të mbajtur peshq të mëdhenj që mund të kapërcejnë shumë afër sipërfaqes së ujit.

Ata kanë rivalitet nga një çift fqinj i ngushtë që herë pas here vijnë në këtë fole për të luftuar ushqimin ose për të pasur një luftë territoriale.

 Zonja e shtëpisë ishte duke shikuar me një sy të mprehtë, ndërsa shoku i saj ishte jashtë për mbledhjen e ushqimit në një liqen gati një kilometër larg.

Në vend të bashkëshortit të saj, ajo pa femrën e palës rivale. Kjo femër hyri nga e majta, u kthye prapa dhe erdhi te femra në fole, në një sulm të egër nga lart.

Loading poll ...

 Femra në fole e sheh sulmin dhe ajo bie ulët në sekondën e fundit me reflekset e shpejta.

Kjo është një humbje shumë e afërt dhe mund të ketë qenë fatale nëse ajo nuk do të shmanget vetëm në kohë.

/Ora News.tv/