Surprizë! Mumiet më të vjetra në botë nuk janë në Egjipt

 

Loading poll ...

Njerëzit që bënë mumiet e para të të vdekurve nuk jetonin në Egjipt.

Mumiet më të vjetra u bënë në një terren tepër të vështirë, vendin më të thatë në Tokë.

Njerëzit e Chinchorro u vendosën në gjiret bregdetare të shkretëtirës së Atacama, Kilin e sotëm, rreth 7.000 para Krishtit dhe zhvilloi një teknikë për mumifikimin rreth 5.000 para Krishtit.

Që do të thotë afërsisht 2.000 vjet para egjiptianëve të lashtë.

Megjithatë, ndërsa egjiptianët ishin një qytetërim i ndërlikuar që mumifikonin faraonët e elitës, Chinchorrot ishin gjahtarët pre-qeramikë dhe i nderonin njësoj të vdekurit.

Vendi shpreson se një aplikim në UNESCO-s për statusin e Trashëgimisë Botërore mund të bëjë që mumiet të marrin vëmendjen që meritojnë.

/Ora News.tv/