Të gjithë e keni në oborr, por së.mundjet që i shëron ky il’aç do t’ju lë pa mend

Në mjekësinë popullore përdoren lulet, gjethet, rrënja dhe farat. Kjo bimë me aromë të këndshme ndihmon në mbrojtjen prej shumë sëm.undjeve, sjell qetësi dhe lumturi.

Loading poll ...

Te gripi ose problemet me tretje, konsumohet çaji i përgatitur nga lulet e thata. Lulet e jargavanit janë të shkëlqyeshme për shërimin e së.mundjeve të lëkurës dhe shërimin e saj. Për shembull, ndihmojnë te skuqjet, të dje.gurat, aknet. Po ashtu, lehtësojnë kollën, bronkitisin, fryrjet, problemet me sy, zbutin dhimbjet te reuma,

VAJI PËR REUMË – PËRBËRËSIT:

Një grusht lule të thata të jargavanit,

Një litër vaj ulliri.

Udhëzimet: Lulet i derdhni në një kavanoz prej qelqit, hidhni vajin dhe mbylleni mirë me kapak. E mbani në një vend ku preket nga rrezet e diellit për 15 ditë. Kohë pas kohe e përzieni.

Pastaj e procedoni dhe e derdhni në një shishe të errët. Bëni masazh me këtë vaj në vendet me dhimbje tre herë në ditë. Vajin ta ruani në një vend të errët. Krahas punes tone te palodhur per t’iu informuar, na e shperbleni dhe ju qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .