Televizioni serb përdor inteligjencën artificiale për satirë politike

Televizioni pro-qeveritar i Serbisë “Pink” transmetoi video të krijuara nga inteligjenca artificiale. Si një seri satirike shfaqen deklarata të rreme të politikanëve të opozitës, në të cilat ata shajnë kolegët e tyre me fjalë të krijuara artificialisht.I prekuri Dragan Xhilas tha për gazetën “Danas” se “kjo nuk është satirë, por mashtrim klasik i qytetarëve”. Ai do të padisë mediat për të ndaluar transmetimin e montazheve, “sepse nesër mund të transmetojnë dikë nga opozita duke thënë se do të vrasë presidentin, gjë që do t’u duket e besueshme njerëzve”, shtoi Xhilas.

Inteligjenca artificiale dhe përdorimi i saj në media nuk është i rregulluar në Serbi. Pronari i “Pink” Zellko Mitrovic njoftoi në Twitter se është duke përgatitur një stacion të ri televiziv të quajtur “Glavna TV”. Do të jetë inteligjencë pa pilot, tërësisht artificiale.

Related Articles

Back to top button