Vlerat ushqyese të farave të lulediellit, përse duhet të hani çdo ditë nga një grusht fara

Të vogla në madhësi, por shumë të shëndetshme! Farat e lulediellit janë një burim i shkëlqyer vitaminash e mineralesh përfshirë vitaminën E, vitaminën B6, B1 e B3, manganin, selenin, fosforin, magnezin, bakrin etj. Farat e lulediellit janë gjithashtu të pasura me acide yndyrore esenciale që ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular dhe luf*imin e inflamacionit. 

Loading poll ...

Përfitimet shëndetësore të farërave të lulediellit

1. Reduktojnë rre.zikun e sëm.undjeve të zemrës

Farat e lulediellit janë të pasura në vitaminë E, e cila vepron si një antioksidant për të luf*uar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrezikun e shumë sëm.undjeve inflamatore. Nivelet e larta të inflamacionit rrisin rrezikun e sëm.undjeve të zemrës. Konsumimi i farave të lulediellit mund të ndihmojë në balancimin e kolesterolit, uljen e presionit të lartë të gja.kut

2. Ul nivelin e stresit oksidativ

Hulumtimet kanë treguar se kombinimi i antioksidantëve, vitaminave dhe mineraleve që gjenden në farat e lulediellit mund të ndihmojë në reduktimin e stresit oksidativ, i cili lidhet me zhvillimin e kan.cerit. 3. Mbështesin funksionin e gjëndrës së tiroides

Një ndër shkaqet kryesore të çrregullimevetë tiroide lidhet me mungesën e selenit. Farat e lulediellit janë të pasura me selen, i cili luan një rol kyç në rregullimin e temperaturës së trupit.

4. Ndihmon në luf*imin e osteoporozës dhe qehtëson dhimbjen e muskujve

Farat e lulediellit përmbajnë nivele të larta të magnezit, për të cilin trupi ka nevojë për të parandaluar humbjen e dendësisë së kockës njohur ndryshe si osteoporoza. 

5. Bilancon nivelin e sheqerit në gja.k  dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .