Kuriozitete

Fituesi i shtatë lotarive që u bë milioner tregon sekretin e fitoreve të tij

A e keni dëgjuar historinë e jashtëzakonshme të Richard Lusting, i cili fitoi lotarinë shtatë herë në vetëm pak vite?

Pasi ishte i mbuluar me borxhe, pasuria e Richard Lusting ndryshoi kur ai fitoi një lotari në total prej 1,047,060.50 dollarësh dhe një tjetër lotari prej 842,151,92 dollarësh, duke e shtyrë atë drejt një jete përtej ëndrrave të tij më të çmendura.

Ai ka thënë se sigurimi i një xhekpoti në lotari nuk varet vetëm nga fati. Sipas tij, është thelbësore të mësoni strategjitë e duhura për të rritur shanset tuaja për të fituar. Ka teknika të provuara që mund t’i zotëroni për t’iu afruar atij xhekpotin të cilin e synoni.

TS Poll - Loading poll ...

Realiteti është – mund të mos ketë ndonjë truk magjik për të fituar lotarinë. Megjithatë, ata që kanë fituar xhekpotin disa herë zbulojnë se disa strategji mund të rrisin me të vërtetë shanset tuaja për të fituar të mëdha.

Për të kuptuar shanset tuaja për fitimin e një lotarie, është thelbësore të dini se si funksionon lotaria. Së pari, ju blini një biletë loto me numrat tuaj të zgjedhur. Këta numra duhet të zgjidhen nga një gamë specifike, në varësi të lotarisë në të cilën po merrni pjesë. Më pas, numrat fitues tërhiqen në mënyrë të rastësishme nga kjo gamë.

Nëse numrat tuaj përputhen me kombinimin fitues, urime – ju keni fituar çmimin e lotarisë! Ju gjithashtu mund të fitoni çmime më të vogla duke përputhur disa nga numrat e xhekpotit.

Mbani në mend se shuma juaj e çmimit do të varet nga numri i biletave që ndajnë të njëjtat numra fitues. Nëse shumë fitues kanë të njëjtin numër, xhekpoti do të ndahet në mënyrë të barabartë mes tyre.

Nëntë këshilla se si të fitoni lotarinë

Luaj vazhdimisht: Derisa blerja e më shumë biletave mund të rrisë shanset tuaja për të fituar, mund të kërkojë gjithashtu një investim të konsiderueshëm. Një firmë australiane e testoi këtë strategji në një lotari lokale, por fitimet nuk kompensuan plotësisht paratë e shpenzuara për bileta. Megjithatë, blerja e më shumë biletave mund të përmirësojë akoma më shumë shanset tuaja për të fituar.

Bashkohuni me një sindikatë lotarie: Mblidhni para me lojtarë të tjerë të lotarisë për të blerë më shumë bileta dhe numra, duke rritur shanset e grupit tuaj për të fituar çmimin e parë. Ana negative është ndarja e çmimit midis fituesve të shumtë. Për shembull, nëse grupi juaj fiton një xhekpotin prej 500 milionë dollarësh dhe duhet ta ndajë atë mes dhjetë fituesve, secili person fiton më pak.

Zgjidhni numra të rastësishëm: Shmangni numrat e njëpasnjëshëm kur zgjidhni numrat tuaj të lotarisë. Për shembull, nëse luani një lotari me pesë numra fitues deri në 55, shuma totale e numrave tuaj duhet të bjerë midis 104 dhe 176. Hulumtimet tregojnë se 70% e xhekpoteve të lotarisë kanë shuma brenda këtij diapazoni.

Diversifikoni zgjedhjet tuaja të numrave: Hiqni dorë nga numrat brenda të njëjtit grup ose ata që përfundojnë me shifra të ngjashme. Ndërsa ka një shans që mund të fitoni, probabiliteti është mjaft i ulët.

Zgjidhni lojëra llotarie më pak të njohura që nuk nxjerrin vazhdimisht fitues. Më pak njerëz që luajnë rrit shanset tuaja për të fituar.

Luaj lojëra lotarie më pak të njohura me më pak lojtarë: Provoni lotaritë më pak të njohura. Ndërsa xhekpotet mund të jenë më të vogla, shanset tuaja për të fituar janë dukshëm më të larta.

Shmangni numrat e rëndësishëm personal: Shumë njerëz luajnë numra loto bazuar në ditëlindje ose data të tjera të rëndësishme. Kjo strategji shpesh rezulton në zgjedhjen e numrave nga 1 në 31. Zgjedhja e numrave mbi 31 mund të mos rrisë shanset tuaja për të fituar, por mund të zvogëlojë gjasat për të ndarë një çmim me të tjerët.

Përdorni numra jo të zakonshëm: Mbani në mend se çdo numër në lotari ka një probabilitet të barabartë për t’u zgjedhur si fitues. Nuk ka asnjë softuer që mund të parashikojë numrin e saktë fitues, por përdorimi i numrave më pak të zakonshëm mund të rrisë mundësinë tuaj për të mos ndarë çmimin e parë.

Luaj lojërat e duhura: Lotaritë kombëtare kanë një grup më të gjerë numrash krahasuar me lotaritë lokale ose shtetërore, të cilat ofrojnë shanse më të larta fitimi, por kërkojnë prani fizike gjatë shortit. Zgjidhni lojën që i përshtatet më mirë preferencave tuaja dhe shanset e dëshiruara.