Histori

“V for vendetta”, Guy Fawkes dhe simboli i “lirisë nga njeriu”

Falë filmit “V for Vendetta” dhe rritjes së aktivizmit në internet, fytyra e revolucionarit të shekullit 17 Guy Fawkes është…

Read More »

Të pasur dhe besimtarë? Ja çfarë thonë 5 fetë kryesore për paranë

Duke qenë se paraja ka qenë në qendër të shoqërisë njerëzore për 5000 vjet, nuk është çudi që të gjitha…

Read More »

Toka e plagosur

Djaloshi biond me një bluzë jeshile, qëndron i frikësuar mes bashkëmoshatarëve të tij. E shtyjnë dhe e godasin me shkopinj…

Read More »

John F. Kennedy: 5 teoritë e vrasjes së Presidentit

Mërgimtarët kubanë Në vitin 1961, administrata Kennedy miratoi pushtimin e Gjirit të Derrave – një përpjekje e fshehtë për të…

Read More »

Kjo është historia e vërtetë e frimasonëve

Çfarë kanë të përbashkët Rev. Jesse Jackson, George Washington, Wolfgang Amadeus Mozart, Duke Ellington dhe Buzz Aldrin? Të gjithë janë…

Read More »

Ku ta gjesh forcën kur duket se ka shteruar?

Mundohem ta filloj çdo ditë me një buzëqeshje. E di që nuk mund ta ndryshoj rrjedhën e gjërave. Nuk jemi…

Read More »

E vërteta e shoqërive matriarkale në botën e lashtë

Nga Philip Jamieson Një temë e përbashkët në mitologjinë e kulturave të lashta, është besimi në ekzistencën e një Epoke…

Read More »

Nga Jeruzalemi i zanafillës, tek Berlini i Luftës së Ftohtë: qytetet që kanë bërë historinë e botës

Jeruzalemi, Athina, Roma, Konstandinopoja, Moska, Venecia, Firence, Berlini, dhe sot arisi, Londra e Nju Jorku. Një historian shpjegon rolin e…

Read More »

Sfida më e madhe në gjysmë shekulli, për Izraelin

Nuk është shumë dramatike të thuhet se sulmi i djeshëm ishte sfida më e rëndësishme ushtarake ndaj Izraelit në gjysmë…

Read More »

Rrjeta (e çarë) e inteligjencës izraelite

Më 6 tetor 1973, ushtritë arabe nisën luftën e Yom Kipurit, duke zënë Izraelin në befasi, paralajmëruar një ditë më…

Read More »
Back to top button