LifeStyle

Hiqni dorë nga këto gjëra dhe filloni jetoni jetën që meritoni

Çfarë ju pengon të jetoni jetën që meritoni? Mos harroni se asnjë situatë, asnjë person, asnjë ngjarje nuk ka fuqinë t’ju bëjë të ndiheni keq nëse nuk e lejoni!

Kur duam të jemi më të lumtur, më të pasur ose dëshirojmë të përmirësojmë jetën tonë në një mënyrë ose në një tjetër, ne kërkojmë mënyra të reja për ta realizuar atë. Ne adoptojmë zakone të reja, fitojmë aftësi të reja, blejmë libra ose rroba të reja.

Megjithatë, duket se kur rrethohemi me gjërat e vjetra të njohura, ndihemi më të sigurt. Por në vend që të mbledhim gjëra që na bëjnë të lumtur, pse të mos i lëmë mënjanë disa gjëra që nuk na shërbejnë më?

Lexoni më poshtë nga cilat gjëra duhet të hiqni dorë, duke filluar nga sot:

1. Hiqni dorë nga justifikimet

Kur shikoni pas në jetën tuaj, sa herë keni ndjerë se justifikimet po ju pengonin nga ëndrrat tuaja? Shumë prej nesh përdorin justifikime çdo ditë, sepse përdorimi i tyre na bën të ndihemi “të sigurt”.

2. Ndaloni së fajësuari të tjerët

Jeta juaj është vetëm e juaja dhe vetëm ju jeni përgjegjës për jetën dhe lumturinë tuaj. Ndaloni së fajësuari njerëzit e tjerë për gjendjen e ndjenjave dhe jetës suaj.

3. Ndaloni së ankuari

Në vend që të ankoheni gjatë gjithë kohës, përpiquni të filloni të mendoni pozitivisht. Do të zbuloni se ndonjëherë mjafton të ndryshoni këndvështrimin tuaj për disa gjëra, ndaj mos e nënvlerësoni kurrë fuqinë e të menduarit pozitiv!

4. Hiqni dorë nga nevoja për të pasur të drejtë

Po, askujt nuk i pëlqen të bëjë gabime – është një nga tiparet negative të egos – një tipar që mund t’i vendosë njerëzit nën stres ekstrem dhe madje të rrezikojë marrëdhëniet e tyre. Herën tjetër që do të ndjeni nevojën për të debatuar, thjesht pyesni veten nëse ia vlen nëse vetë nuk keni bërë gjënë e duhur.

5. Hiqni dorë nga nevoja juaj për të kontrolluar gjithçka

Hiqni dorë nga nevoja juaj për të kontrolluar gjithçka që ndodh me ju dhe rreth jush. Vëmendja juaj duhet të jetë në momentin e tanishëm dhe askund tjetër, përqendrohuni në momentin aktual dhe do të shihni sa më mirë ndiheni.

6. Hiqni dorë nga nevoja për të kënaqur të tjerët

Hiqni dorë nga nevoja për të kënaqur të tjerët. Mos u përpiq të kënaqësh të tjerët dhe fillo të mendosh për atë që dëshiron.

7. Hiqni dorë nga frika

Mos lejoni që frika t’ju mbajë prapa sepse jeni të aftë për gjëra të mëdha dhe të mrekullueshme.

8. Hiqni dorë nga e shkuara

Kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, por në vend që të ndaleni në të kaluarën, filloni të jetoni në momentin e tanishëm. Ndonjëherë është joshëse të dëshirojmë për të kaluarën dhe kohët më të lumtura, por nëse e bëni këtë, po humbisni të vetmen gjë që ka rëndësi në jetë: këtu dhe tani.