Jeni nxirë? Ja si ta ruani ngjyrën sa më gjatë

Më në fund keni marrë atë nxirjen e përsosur të bronztë që keni dëshiruar çdo verë, por tani keni një problem të ri: dëshironi ta mbani atë sa më gjatë të jetë e mundur

Fakti është se nuk ka asgjë më të bukur se rrobat verore me ngjyra të ndezura në kombinim me një ten bronzi.
Nëse keni arritur të nxiheni këtë verë, këta janë hapat që duhet të ndërmerrni që ngjyra juaj të mos zhduket pas dy javësh.

Kremi kundër diellit është i detyrueshëm edhe kur jemi nxirë. Për të shmangur djegiet dhe qërimin e keq të lëkurës, është e rëndësishme të mbroni veten mirë përpara çdo ekspozimi në diell.

Shumë prej tyre, duke dëshiruar që të mbajnë nxirjen e tyre sa më gjatë, ekspozohen në diell, gjë që mund të rezultojë në lëkurë “të djegur”. Dhe më pas vjen procesi i qërimit të lëkurës, i cili heq qelizat e vdekura, kancerogjene nga lëkura dhe i zëvendëson ato me të reja.

Kur lëkura qërohet, edhe ngjyra zhduket, ndaj mbani gjithmonë një krem mbrojtës me një faktor 30 deri në 50, në varësi të tonit natyral të lëkurës suaj.

Hidratoni lëkurën tuaj rregullisht dhe pini shumë ujë

Për të parandaluar dehidratimin e lëkurës, i cili ndikon keq në ngjyrën e saj, është e rëndësishme që pas çdo dushi ta hidratoni mirë me një krem të përshtatshëm. Kjo do të parandalojë që ajo të thahet dhe të skuqet. Lëkura është e hidratuar edhe nga brenda – marrja e ujit është gjithashtu e dukshme në fytyrën dhe trupin tonë. Rekomandohet të pimë të paktën 2 litra ujë çdo ditë, veçanërisht në mot të nxehtë kur vazhdimisht humbasim shumë lëngje.

Edhe pse mund të mendoni se pilingu i lëkurës tuaj do ta largojë ngjyrën më shpejt, në fakt është krejtësisht e kundërta. Qelizat e vdekura në sipërfaqen e lëkurës tuaj mund të zvogëlojnë shkëlqimin e saj, kështu që është e rëndësishme që të bëni piling rregullisht. Melanina në qelizat e lëkurës (që është ajo që në fakt e bën lëkurën tuaj të nxihet) nuk ndikohet nga pilingu, sepse melanina është në epidermë, shtresa më e thellë e lëkurës. Mund të blini piling ose ta bëni vetë duke përzier sheqerin kaf me pak vaj.

Related Articles

Back to top button