LifeStyle

Këto janë llojet e ushqimeve që ju bëjnë të ndiheni të përgjumur

Nëse i përkisni kategorisë së njerëzve që shpesh ndihen të përgjumur gjatë ditës dhe gjithashtu e kanë të vështirë të përqendrohen, mund të jetë koha, ndër të tjera, të rishikoni zakonet tuaja të të ngrënit.

Dhe kjo sepse ata duket se luajnë një rol të rëndësishëm. Më konkretisht, sipas shkencëtarëve, përbërësit që marrim përmes dietës sonë ndikojnë në nivelet tona të vigjilencës dhe performancës në baza ditore. Por cila është dieta që shkakton këtë mungesë përqendrimi dhe përgjumje intensive?

Shkak është rritja e marrjes së yndyrës pasi, sipas hulumtimeve, mbingarkesa e trupit me yndyrë shkakton që zorrët të prodhojnë neurohormone që nuk lejojnë trurin të reagojë mjaft shpejt. Si rezultat, shpesh shfaqen letargji dhe përgjumje.

Sigurisht, ekspertët thonë se jo të gjitha yndyrnat kanë të njëjtin efekt si ato të ngopura dhe yndyrnat trans janë qartësisht më të dëmshme se ato mono të pangopura. Kështu që herën tjetër që të ndiheni të përgjumur, mendoni se çfarë keni ngrënë ditët e fundit