Kuriozitete

Ky është sekreti japonez i jetëgjatësisë

Si mund ta përmirësoni realitetin tuaj me mendimet tuaja

Sekreti japonez i jetëgjatësisë varet nga mendimet tuaja, ato mund të ndryshojnë realitetin!

Ka shumë njëqindvjeçarë midis japonezëve, ata konsiderohen si një nga kombet më jetëgjatë. Përse është kështu? Cili është sekreti i tyre?

TS Poll - Loading poll ...

Shumë mendojnë se bëhet fjalë për një ushqim të shëndetshëm dhe konsumim peshku dhe alga deti. Por, megjithatë, ka shumë vende në botë, veçanërisht ato që ndodhen në brigjet e oqeaneve të ngrohta, ku banorët vendas hanë ushqim deti, fruta dhe perime nga mëngjesi deri në mbrëmje dhe nuk kanë një normë të tillë jetëgjatësie sa Japonia.

Një nga sekretet e jetëgjatësisë mund të jetë në kulturën e tyre të sjelljes me njerëzit e tjerë. Japonezët janë i vetmi popull në Tokë që, kur komunikojnë, përpiqen të mos prishin humorin e bashkëbiseduesit të tyre, por edhe shëndetin dhe të ardhmen e tij.

Kjo u bë natyrshëm, sepse secili prej tyre në shkollë, në shtëpi, në punë mëson se si të kontrollojë mendimet e tij dhe të mos lejojë që mendimet negative të prishin jetën dhe të ardhmen e të tjerëve, si vetes, ashtu edhe njerëzve të tjerë.

Fatkeqësisht, shumë njerëz nuk e kuptojnë se mendimet janë farat nga të cilat do të rritet e ardhmja e tyre, e ardhmja e fëmijëve të tyre, e ardhmja e kompanisë së tyre, e ardhmja e vendit të tyre.

Në Japoni, ekziston një rregull që ne mund të prishim jetën e njerëzve të tjerë me mendimet tona, kështu që është e rëndësishme të filtrojmë dhe pastrojmë mendimet tona, të refuzojmë ato negative dhe të ushqejmë ato pozitive. Në këtë mënyrë, ne mbrojmë njëri-tjetrin dhe dridhjet pozitive brenda dhe rreth nesh.