ShowBizzz

Mëso të dëgjosh atë që ke brenda: intuita të flet

Është shumë e vështirë të mohosh se ka diçka përtej trupit tonë: mund të quhet në mënyra të ndryshme, por ekziston. Ka nga ata që flasin për empati, ata që emocionalisht, disa njerëz e quajnë intuitë, të tjerë ndjenjë morale, të tjerë ende nuk e kanë problem të thonë fjalën shpirt. Është diçka që na drejton drejt një veprimi dhe jo një tjetri, na bën të bëjmë zgjedhje të sakta dhe na bën të ndihemi ndryshe emocione të pashpjegueshme.

Studiuesi argumentojnë se ka disa zgjedhje që të gjithë i bëjmë automatikisht duke u mbështetur thjesht në diçka që ndiejmë brenda. Edhe ju do të keni ndodhur të mbështeteni në intuitën tuaj për të zgjidhur disa situata dhe do t’ia keni dalë me të vërtetë. Kjo sepse intuita është rezultat i një rruge: ajo zhvillohet duke u nisur nga gabimet e bëra dhe sukseset e arritura, nga të gjitha përvojat që ke jetuar.

Si të zhvilloni intuitën

Zhvillimi i inteligjencës intuitive kërkon një kohë të gjatë: për ta bërë këtë është thelbësore të dëgjojmë emocionet dhe brendësinë tonë. Të mësosh të menaxhosh anën tënde emocionale do të të japë qetësinë që të duhet për të përballuar çdo pengesë që jeta të hedh. Të mos kesh ankth dhe të mos kesh stres do të çojë në një vetëdije më të madhe për veten dhe, falë kësaj të fundit, do të vëreni përmirësime të lehta në zgjedhjet tuaja të bëra nga intuita.

TS Poll - Loading poll ...

Për fat të keq, nuk ka metoda të tjera më shkencore për të trajnuar këtë tipar të karakterit tonë, kështu që ju vetëm duhet të përpiqeni dhe të provoni përsëri deri sa të ndjeni përmirësimin. Mos u dekurajoni nëse nuk shihni rezultate, çdo person është i ndryshëm dhe në fakt ka individë me një intuitë veçanërisht të zhvilluar. Nëse nuk je mes tyre, nuk ke pse dëshpërohesh, përpiqu të jesh i ndjeshëm ndaj ndjenjave të tua dhe do të shohësh se zgjedhjet që ke vënë në praktikë do të jenë në përputhje me to.