Në cilën moshë tradhtojnë më shumë burrat? Studimi jep një përgjigje

Tradhtia është një problem i zakonshëm në shumë marrëdhënie afatgjata dhe mund t’u ndodhë edhe familjeve më të mira. Sipas një studimi të vitit 2016, ka edhe një moshë në të cilën një mashkull ka më shumë gjasa të tradhtojë partneren e tij.

Hulumtuesit, në veçanti, nga universitetet e Nju Jorkut dhe Kalifornisë shqyrtuan të dhëna nga profilet e meshkujve në një faqe interneti takimesh që synon të martuarit dhe zbuluan se mosha më “kritike” është 39 vjeç dhe përgjithësisht viti i fundit i një dekade të jetës sonë.

Shkencëtarët Adam L. Alter dhe Hal E. Hershfield analizuan profilet e miliona burrave “të pabesë” për të arritur në përfundimin se mes tyre “ka 18% më shumë në moshat që mbarojnë në 9”. Siç supozojnë ata, sjellja e tyre, nëse jo sistematike, mund të lidhet me një krizë të mesit të jetës, e cila i shtyn ata të kërkojnë kuptimin e jetës së tyre – disa, në marrëdhënie jashtëmartesore.

Mund të jetë gjithashtu një mënyrë, megjithëse sigurisht jo më e ligjshme, për të tërhequr vëmendjen e partnerit të tyre, sipas ekspertëve.

“Kërkimi ynë tregon se disa njerëz tradhtojnë për të shpërqendruar partnerin. Nëse ai/ajo është shumë i zhytur në punë ose i padisponueshëm, ta tradhtosh është si të thuash: “Nëse më do, kujdesu për mua!”, thonë ata.

Sigurisht, ka gjithmonë një pabesi hakmarrëse, në të cilën njëri partner përpiqet t’i marrë hakun për ndonjë incident të kaluar të tradhtisë bashkëshortore në anën tjetër.


Related Articles

Back to top button