LifeStyle

Nga çelësat tek celulari, 4 mënyra për të gjetur gjërat që keni humbur

Nëse humbja e gjërave është bërë rutina juaj e përditshme, mos u shqetësoni. Disa mënyra të zgjuara do t’ju ndihmojnë të mos i kërkoni më kurrë.

Ekziston një zgjidhje për të përmirësuar organizatën tuaj dhe ekspertët ju sugjerojnë të ndiqni sa vijon:

4 mënyra për të gjetur gjërat që keni humbur

Mos e mbani celularin në heshtje

Mos e mbani celularin në heshtje nëse nuk keni nevojë të shkëputeni nga gjithçka. Nëse vazhdoni ta humbisni telefonin tuaj, duke telefonuar nga një pajisje tjetër për ta gjetur, por nuk mund ta gjeni sepse është në heshtje, atëherë kjo mund të ndryshojë shumë lehtë nëse ndaloni së uluri volumin në telefonin tuaj.

Vendosni artikujt që ju nevojiten në vende të veçanta

Ekziston një arsye shumë e rëndësishme pse po humbisni gjërat tuaja. Ju nuk i vendosni në një pozicion specifik. P.sh. Sapo hyni në shtëpi, i lini çelësat kudo që i gjeni. Ju mund të keni një tas në të cilin mund të lini çelësat tuaj sa herë që hyni në shtëpi. Vendosni se cila pjesë e shtëpisë është ideale për çdo artikull.

Mendoni qetësisht sa herë që humbisni diçka

Mendoni për vendet ku ka të ngjarë të keni vendosur objektin që kërkoni. P.sh. Nëse jeni duke kërkuar celularin tuaj dhe ju kujtohet se e keni mbajtur pak para se të hyni në shtëpi, atëherë definitivisht nuk e keni humbur gjatë rrugës. E njëjta gjë është e vërtetë me shumicën e objekteve.

Hiqni rrëmujën

Shumë herë, objektet që kërkojmë janë pikërisht para syve tanë. Rrëmuja është ajo që na shpërqendron dhe na largon nga objekti që na nevojitet, ndaj sigurohuni që ta mbani hapësirën tuaj të pastër dhe të rregullt.