ShowBizzz

Pse duhet të udhëtoni me prindërit tuaj si i rritur?

Kur të bëhemi të pavarur, mezi presim të përfitojmë nga kjo autonomi që kemi fituar. Ne fokusohemi në ndërtimin e karrierës  dhe rutinave tona, dhe koha që kalojmë me prindërit tanë reduktohet në mënyrë drastike.

Ndoshta ndajmë festat ose i vizitojmë dhe i shoqërojmë në ndonjë punë të përditshme; megjithatë, momentet cilësore po bëhen gjithnjë e më të rralla. Kjo është arsyeja pse ne ju ftojmë të udhëtoni me prindërit tuaj si të rritur dhe të shijoni të gjitha përfitimet që vijnë me të.

Pse të udhëtoni me prindërit tuaj?

Rrit mirëqenien dhe lumturinë e të dyja palëve

TS Poll - Loading poll ...

Udhëtimi na bën të lumtur dhe kjo është vërtetuar herë pas here. Dalja nga rutina dhe të jetuarit e përvojave të reja na ndihmon të reduktojmë stresin e përditshëm dhe të përjetojmë më shumë emocione pozitive . Por kjo lumturi lind edhe para se të largohemi nga shtëpia, dhe ne kemi parë që planifikimi i një udhëtimi dhe parashikimi i gjithçkaje që do të përjetojmë përmirëson mirëqenien subjektive dhe kënaqësinë nga jeta.

Kjo dozë shtesë lumturie mund të jetë veçanërisht e dobishme për të moshuarit. Dhe është se disa ngjarje që ndodhin në këtë fazë (të tilla si pensioni, sindroma e folesë së zbrazët ose humbja e njerëzve të dashur) mund të rrisin rrezikun e apatisë, distimisë ose depresionit. Në këtë kontekst, pritshmëria për të udhëtuar me fëmijët tuaj mund të jetë një nxitës i shkëlqyeshëm i humorit.

Promovon ndjenjën e përkatësisë dhe qëllimit

Një nga pjesët më të vështira të plakjes është të ndihesh sikur nuk je më i nevojshëm. Kur fëmijët bëhen të pavarur, prindërit mund të përjetojnë një ndryshim në identitetin e tyre (sigurisht i ndërtuar ngushtë rreth atësisë dhe amësisë). Gradualisht, ata fillojnë të ndihen më të largët nga pasardhësit e tyre, më pak të dobishëm dhe të nevojshëm për ta dhe më pak të marrë parasysh.

Për këtë arsye, ofrimi i një udhëtimi të përbashkët është një mënyrë e shkëlqyer për të shprehur rëndësinë që ata vazhdojnë të kenë për ne. Dhe është se, pavarësisht se nuk varemi më prej tyre, ne vazhdojmë të kemi nevojë dhe vlerësojmë mbështetjen e tyre, këshillat e tyre, përvojën dhe shoqërinë e tyre.

Ndihmon në forcimin e lidhjeve

Siç thamë, koha cilësore që ndajmë me prindërit si të rritur është gjithnjë e më e pakët. Puna, familja dhe detyrimet personale nga të dyja palët mund ta bëjnë të vështirë gjetjen e kohës së bashku. Nëse duam të vazhdojmë të ruajmë këto lidhje që na bashkojnë me prindërit tanë , udhëtimi është një mënyrë e shkëlqyer për ta arritur këtë.

Nuk është kurrë vonë për të mësuar

Kontakti me kultura, vende dhe realitete të tjera mund t’i ndihmojë njerëzit (të të gjitha moshave) të zhvillojnë tolerancën, ndjeshmërinë dhe të menduarit kritik. Si dhe të jesh interesant dhe shpërblyes në nivel personal, duke zbuluar dhe përjetuar historinë, traditat dhe mënyrat e jetesës së vendeve të tjera.

Udhëtimi me prindërit tuaj si i rritur do t’ju lejojë të krijoni biseda dhe debate ushqyese me ta për tema të ndryshme.

Të udhëtosh me prindërit si i rritur po krijon kujtime të qëndrueshme

Udhëtimi me prindërit si i rritur është një mundësi e shkëlqyer për të krijuar kujtime që do të bëhen dhuratë.

Kur detyrimet e përditshme ose distanca e vështirësojnë kontaktin e shpeshtë, kur përkeqësimi i moshës parandalon përvoja të reja ose kur ato nuk mund të na shoqërojnë më në jetë, këto momente të përbashkëta do të jenë një thesar i vërtetë që do të jemi të lumtur ta kemi jetuar.