LifeStyle

Pse ndahet çifti? 6 karakteristikat më të urryera (te partneri)

Nuk lahet mjaftueshëm, po mbytet, është indiferent, është… Këtu janë gjashtë faktorët më të zakonshëm që mund të shkaktojnë fundin e një lidhjeje.

Dashuria mbërrin por më pas mund të ndodhë: çifti… shpërthen. Por cilët janë faktorët që ju bëjnë të humbni interesin për partnerin? Ata u identifikuan nga një studim ndërkombëtar i koordinuar nga Universiteti i Padovës, publikuar në revistën Focus, për të cilin pjesëmarrësit vlerësuan 49 cilësi negative të partnerit të tyre, të cilat tashmë ishin identifikuar nga një studim i Universitetit Western Sydney (Australi).

Kjo na lejoi të ngushtonim gjashtë karakteristikat më të papëlqyeshme të një partneri (nga partneri tjetër). Dhe të cilat më shpesh çojnë në vendimin për t’i dhënë fund një lidhjeje. Le t’i shohim ato.

TS Poll - Loading poll ...

1.Higjiena e pamjaftueshme dhe kujdesi i dobët personal, të cilat gjithashtu mund të shkaktojnë erë të keqe nga partneri: me pak fjalë, nëse doni të ruani një jetë të qetë në çift, është më mirë të laheni.

2.Marrëdhënia është gjithmonë shumë e rrezikuar nëse partneri ka një formë varësie si alkooli, duhani apo përdorimi i drogës.

3.Ju nuk mund të duroni asnjë partner “të ngjitur” (d.m.th. kontrollues dhe xheloz etj.), veçanërisht në fazat e hershme të një marrëdhënieje. Dhe kjo është karakteristika më e rrezikshme për kohëzgjatjen e një marrëdhënieje së bashku me neglizhencën personale.

4.Një faktor tjetër që ndikon negativisht në marrëdhënie është gjithashtu, sigurisht, indiferenca: një partner i pandjeshëm, i painteresuar, i pavëmendshëm dhe jo i besueshëm. Indiferenca konsiderohet si e meta më e keqe (së bashku me neglizhencën) në marrëdhëniet afatgjata.

5.Natyrisht, nuk mund të zgjasë me një partner “të shthurur” që ka pasur – ose më keq fsheh – shumë afera.

6.Së fundi, nuk na pëlqen një partner që rezulton pasiv ndaj jetës. Ata pa ambicie dhe me perspektivë të dobët për të ardhmen, nuk ofrojnë siguri dhe besueshmëri.