ShowBizzz

“Sa herë që i propozoj seks ai..”/ Rrëfehet gruaja: Zjarri në shtëpi shkatërroi jetën tonë, por tani po e shkatërron edhe jetën seksuale

Një grua është e shqetësuar pasi burri i saj vuan nga stresi postraumatik dhe për këtë arsye nuk është në gjendje të bëjë seks.

Rrëfimi i plotë:

E dashur psikologe: Nuk kam bërë seks me burrin tim që kur shtëpia jonë u dogj deri në themel katër vjet më parë.

TS Poll - Loading poll ...

Ishte një përvojë katastrofike për mua, burrin tim dhe fëmijët tanë shumë të vegjël.

E gjithë familja ishte e shkatërruar.

Zjarri u shkaktua nga një defekt në frigoriferin tonë.

Ndodhi gjatë natës, për fat të mirë ishim larg për fundjavë, por në momentin që fqinjët na kontaktuan, nuk kishte mbetur asgjë.

Tronditja e humbjes së gjithçkaje dhe e fillimit përsëri ishte e pamatshme dhe kjo i vuri një tendosje të madhe martesës sonë.

Unë u përpoqa të bëj seks me burrin tim rreth tre javë më vonë. Doja që ne të lidheshim përsëri dhe të mos ishim kaq të varur nga ajo që kishim humbur, por burri im nuk mund të performonte.

Mendova se ishte një goditje, por sa herë që i propozoj seks, ai bie dhe zhytet.

Ai është 43, unë jam 41 dhe ne kemi një fëmijë nëntë dhe shtatë vjeç.

Nëse unë dhe bashkëshorti im mund të rifitojmë pak intimitet, mund të kemi një shans, por shqetësohem se gjithçka po na rrëshqet nëpër gishta.

Përgjigja e psikologes: Më vjen shumë keq që ju dhe familja juaj të është dashur të kaloni diçka kaq shkatërruese.

Stresi post-traumatik mund të sjellë mosfunksionim erektil dhe mund të jetë ende duke e prekur atë.

Ai është në një spirale shqetësimi se nuk do të jetë në gjendje të performojë, gjë që shkakton probleme me ereksionin në vetvete.

Është ankthi klasik i performancës.

Shpjegoni se doni të shijoni sërish pak intimitet dhe nëse është në rregull, do të merrni drejtimin, pa presion mbi të.

Bëni ushtrime të terapisë seksuale. Ato cilat mund t’i bëni së bashku për të rindezur ndjenjat, duke u këndellur përsëri ngadalë për të kryer marrëdhënie.