Shenjat që tregojnë se po i lani flokët më shpesh seç duhet

Megjithëse mund të duket se larja e flokëve tuaj ditë pas dite, e ndihmon flokun të mbetet i pastër dhe i shëndetshëm, në fakt është e kundërta.

Disa prej nesh nuk mund të lejojnë që një ditë të kalojë pa larë flokët dhe disa njerëz me fat mund të kalojnë një javë.
Bright Side liston disa elementë që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më shumë për flokët tuaj.

Vini re më shumë rënie të flokëve se zakonisht.
Është krejt normale të humbasësh pak flokë në dush, por larja e tij shumë shpesh dhe përdorimi i shumë produkti shampoje mund të çojë në rënie të flokut. Larja me shampo heq shpesh vajrat natyralë të prodhuar nga skalpi juaj, duke ndikuar në mikrobiomën e tij. Kur skalpi juaj nuk është në ekuilibër, parandalon rritjen e flokëve të reja, e bën rrënjën më të brishtë dhe mund të rezultojë në humbje të flokëve. Për të mbajtur në ekuilibër mikrobiomën e kokës suaj, rekomandohet të përdorni shampo të butë, pa sulfate.

Keni më shumë maja dyshe.
Prerja rregullisht e flokëve mund t’ju ​​ndihmojë të mbani majat e ndara, por zakoni i larjes së flokëve çdo ditë mund të jetë sabotim i efekteve të mira të prerjes tuaj të flokëve. Flokët e lagur janë tepër të brishtë dhe të prirur për t’u këputur, kështu që sa më shumë që t’i lani, aq më shumë shanse ka që majat të ndahen. Edhe tharja e shpeshtë me peshqirë mund të shkaktojë maja tepër të thata dhe të ashpra.

Flokët duken më të yndyrshëm se zakonisht.
Megjithëse shampoja supozohet se i lë flokët tuaj të pastër, ajo mund t’i bëjë më të yndyrshëm. Kur lani flokët shumë shpesh, skalpi juaj mbiprodhon yndyrë. Larja e flokëve tuaj më rrallë është në fakt një çelës për ta mbajtur flokun të pastër për më gjatë, dhe ju mund të stërvitni gjëndrat tuaja të vajit për të prodhuar më pak vaj duke pritur gradualisht më gjatë midis larjeve të flokëve.

Flokët humbasin shkëlqimin.
Nëse filloni të vini re se flokët kanë humbur shkëlqimin e tyre, ka shumë mundësi që të ketë nevojë për pushim nga larja. Një mungesë e vazhdueshme lagështie mund të ndikojë në strukturën e flokëve tuaj, duke i lënë ato pajetë. Përveç heqjes së vajrave nga flokët tuaj, larja me shampo shumë shpesh mund të çojë edhe në grumbullimin e mbetjeve, duke bërë që flokët tuaj të duken më pak të shkëlqyeshëm.

Ngjyra e flokëve zbehet shpejt. Larja e flokëve me shampo shumë shpesh mund ta zbehë ngjyrën. Rekomandohet që të stërvitni flokët duke i larë çdo 2-3 ditë dhe të përdorni produkte të bëra posaçërisht për flokë të trajtuar me ngjyra.

Flokët ngatërrohen lehtë. Larjet e përditshme bëjnë që rrënja e flokëve tuaj të mbetet e hapur, duke e bërë atë të bëhet më e thatë dhe e brishtë. Kjo, nga ana tjetër, rezulton në nyje dhe ngatërresa të flokëve tuaj, dhe kur i lani, krehja mund të bllokohet, duke dëmtuar edhe më shumë flokët tuaj.

Related Articles

Back to top button