Si të shëroni mishrat e dhëmbëve me këto ilaçe natyrale

 
 

Loading poll ...

Sëmundjet dhe gjendjet e tjera shëndetësore të mishrave të dhëmbëve mund t’iu sjellin bezdi gjatë buzëqeshjes.
Recesioni i mishrave të dhëmbëve ndodh kur ata zhvishen ose të tërhiqen nga dhëmbët tuaj, duke zbuluar më shumë rrënjën e dhëmbit tuaj.

Ka shumë shkaqe që sjellin recesionin e mishrave të dhëmbëve, siç është sëmundja parodontale, ndryshimet hormonale, shtatzënia, e madje edhe larja e dhëmbëve tuaj me agresivitet, transmeton lajmi.net.

Nëse keni frikë se keni recesionin e mishrave të dhëmbëve, provoni disa prej këtyre ilaçeve natyrale:

Aloe Vera

Xheli i aloe verës mund t’ju ndihmojë të lehtësoni dhimbjet e mishit të dhëmbëve. Mjafton ta përhapni atë në furçën tuaj të dhëmbëve dhe ta aplikoni përpara se ta lani.

Çaji i gjelbër

Pirja e çajit të gjelbër mund të zvogëlojë inflamimin, të kufizojë rritjen e baktereve dhe të parandalojë sëmundjet parodontale.

Vaj limoni

Vaj limoni është pronë anti-bakteriale dhe anti-septike. Ai mund të përdoret si një gargarë për të shtuar shëndetin e mishit të dhëmbëve.