7 praktika ditore që çojnë në lumturi dhe shëndet të mirë gjithë jetën

85 vjet më parë, studiuesit në Universitetin e Harvardit filluan një studim mbi sjelljen e të rriturve për të dalë në një konkluzion se çfarë veprimesh i bëjnë njerëzit më të lumtur në jetë.

Studimi nisi që në vitin 1939, për të cilin u përfshinë 268 persona. Pas shumë vitesh këta individë u ndanë në njerëz “shëndet mirë- të gëzuar” dhe “të sëmurë- të trishtuar”. Ky hulumtim përbëhej nga disa studime duke përfshirë ‘’Studimin e Grantit’ i cili arriti të zbulojë se ka shtatë zakone që e bëjnë një njeri të jetë i lumtur dhe të gëzojë shëndet të plotë në të gjithë vitet e jetës së tij.

1.Nëse nuk pini duhan

2.Shmangia e abuzimit me alkoolin

3.Ruajtja e një peshe të shëndetshme trupore

4.Ushtrime fizike çdo ditë për një trup dhe mendje të shëndoshë

5.Jepini zgjidhje me qetësi konflikteve

6.Nxitja për të mësuar dhe lexuar gjatë gjithë jetës

7.Mbajtja e miqësive të qëndrueshme, afatgjata dhe marrëdhënieve të dashura.Related Articles

Back to top button