LifeStyle

Bëni blerje të shpejta dhe më pas pendoheni, kemi disa këshilla për ju

Ka raste që blini vetëm për hir të lehtësimit të stresit, tensionit nervor ose ankthit. Por kini kujdes sepse mbushja e shtëpisë dhe zbrazja e portofolit me shpenzime të panevojshme nuk është ide e mirë. Çfarë mund të bësh për të kontrolluar veten?

Vononi blerjet tuaja. Jepini vetes 24 orë për të menduar për diçka që dëshironi të blini. Lërini artikujt në karrocën tuaj dhe largohuni fizikisht nga telefoni ose laptopi. Pas kësaj periudhe, merrni parasysh nëse i dëshironi akoma.

Përcaktoni buxhetin dhe kursimet tuaja. Të kesh një buxhet të qartë dhe ta rishikosh atë çdo muaj është një ide e mirë për të mos humbur kot. Krijimi i një buxheti fiks do t’ju ndihmojë të mbani përgjegjësi kur të doni të bëni pazar.

TS Poll - Loading poll ...

Bëjeni më të vështirë blerjen. Ju keni praktikisht 24/7 mundësi për të blerë nga komoditeti i shtëpisë tuaj – kjo e bën edhe më të vështirë kontrollimin e zakoneve tuaja impulsive të blerjes. Bëjeni më të vështirë blerjen e impulsit duke vendosur disa pengesa ose bllokime rrugore për veten tuaj, në mënyrë që të jeni më të vetëdijshëm kur bëni pazar. Si ta bëni atë? Për shembull, fshini aplikacionet e blerjeve nga telefoni juaj në mënyrë që të duhet të vizitoni faqen e dyqanit dhe të mos keni se si të paguani.

Gjeni mbështetje. Rekomandohet që të keni një partner të përgjegjshëm që t’iu kontrollojë një herë në muaj. Ky mund të jetë një bashkëshort, partner, mik apo dikush që po punon gjithashtu për shëndetin e vet financiar. Bëni check-in mujor ku ndani sinqerisht se si jeni dhe merrni reagime dhe mbështetje.

Bëni diçka tjetër. Nëse ndiheni të shqetësuar, të stresuar ose të trishtuar dhe e gjeni veten duke bërë pazar, ndaloni dhe bëni diçka tjetër. Bëni një shëtitje, dëgjoni muzikë ose telefononi një mik.