LifeStyle

Disa mënyra se si të mbani një buzëqeshje të bardhë

Nuk ka vlerë më të madhe sesa të kemi një buzëqeshje dhe dhëmbë të bardhë.

Mirëpo, me kalimin e kohës e sidomos gjatë plakjes, disa dëmtime natyrore do të fillojnë të shfaqen. Ka mënyra se si të kurseni para për dentistin për t’i pastruar dhëmbët.

Këtu do gjeni disa këshilla se si të keni një buzëqeshje të shëndrritshme.

TS Poll - Loading poll ...

Vizitoni mjekun rregullisht

Nuk duhet të vizitoni dentistin vetëm kur keni dhembje të mëdha. Kontrollet e rregullta dhe pastrimet janë bazë e një buzëqeshje të shëndetshme dhe afatgjate.

Hani ushqime që përmbajnë shumë kalcium

Ju ndoshta e dini tashmë që konsumimi i kalciumit është esenciale për shëndetin e eshtrave. Nëse e ndjekni këtë logjikë, ju mund të konkludoni se po ashtu kalciumi ndihmon edhe në kualitetin e dhëmbëve.

Në përgjithësi, rritja e konsumimit të kalciumit është e thjeshtë, mjafton vetëm që të i shtoni dietës tuaj apo edhe ushqimeve tuaja të përditshme./eo

Eliminojeni ushqimet që përmbajnë acid

Kur hani sheqer, bakteria në gojën tuaj ushqehet, duke krijuar acid ku ky i fundit dëmton dhëmbët tuaj. Kjo zakonisht ndodh kur hani ushqime të ëmbla apo edhe pije të tjera, por kjo nuk nënkupton që nuk ka ushqime tjera me acid që nuk duhet t’i shmangeni.