LifeStyle

Gjërat që beqarët janë lodhur duke i dëgjuar

Të qenët beqar nuk është krim dhe as diçka për të cilën të vjen keq. Ka kaq shumë gjëra që beqarët janë lodhur duke i dëgjuar, dhe thjesht duan që të gjithë ata “dashamirës” t’i heshtin së thëni ato.

Jemi në një epokë kur përgjigja për shumicën e pyetjeve është e gatshme në majë të gjuhës. Nëse jeni duke luftuar me një shqetësim takimi ose marrëdhënieje, të kesh qasje në këndvështrime dhe këshilla të ndryshme mund të ndihet lehtësuese, por gjithashtu mund të ketë një çmim.

Nëse po merrni shumë të dhëna nga burime të jashtme, mund të ndiheni dërrmues dhe të tundoheni të ndiqni këshilla që nuk përputhen me vlerat tuaja. Ndonjëherë pjesa më e vështirë e  të qenët beqar mund të jetë këshilla me qëllim të mirë. nga miqtë dhe të dashurit që mund t’ju bëjnë të vini në dyshim vendimet tuaja dhe të përjetoni vetë-dyshim.

TS Poll - Loading poll ...

Ndërsa është mirë të kesh mbështetje ekstra kur takohesh, është e dobishme të kontrollosh veten përpara se ta marrësh këtë këshillë për zemër dhe të reflektosh nëse është e zbatueshme për situatën tënde. Më poshtë janë disa nga këshillat e zakonshme të takimeve që u jepen beqarëve dhe arsyet pse dëgjimi i disa prej këtyre këshillave mund t’ju pengojë.

1.”Mos u bëni sqimatar”

Kur dikush e dëgjon këtë këshillë, mund të fillojë t’u thotë po takimeve për të cilat ndihet i shqetësuar dhe të injorojë dyshimet fillestare, sepse kanë frikë të jenë shumë zgjedhës. Të kesh standarde është e rëndësishme, siç janë të panegociueshmet. Këto nuk janë pritshmëri realiste – por të kesh standarde për mënyrën sesi dikush të trajton dhe vlerat që ndani është thelbësore për të gjetur përputhjen e duhur për ju. Nëse e dëgjoni këtë këshillë, është e dobishme t’i kujtoni vetes se është e rëndësishme të keni standarde dhe të mos hyni në një marrëdhënie që komprometon vlerat tuaja.

2.”E dini vetë se kur duhet”

Kjo këshillë u bën dëm beqarëve, sepse ndonëse në disa raste mund të jetë e vërtetë, ka edhe shumë raste kur intimiteti dhe tërheqja mund të rritet me kalimin e kohës. Nëse hyni në çdo takim duke supozuar se “kur e di, e di”, mund të refuzoni një lidhje që mund të ishte rritur në shumë më tepër sepse nuk jeni të bindur se ky person është shpirti juaj binjak. Ky është një presion shumë i madh për shumicën e njerëzve. Studimet kanë treguar se tërheqja juaj ndaj të tjerëve mund të rritet me kalimin e kohës. Thjesht efekti i ekspozimit është një fenomen psikologjik që tregon se sa më i ekspozuar të jeni ndaj diçkaje ose dikujt për të cilin ndiheni neutral, aq më shumë ka të ngjarë të keni ndjenja pozitive ndaj asaj gjëje ose personi. Në një botë ideale, ne do të ishim në të njëjtën faqe me personin me të cilin po takohemi, por jeta reale nuk është aq e thjeshtë. Disa njerëz udhëheqin me emocionet e tyre kur takohen dhe janë më të prirur për të ” ditur vetëm” se dikush është ndeshja e duhur për ta që në fillim. Të tjerët mund të jenë më analitikë dhe t’i qasen dashurisë nga një perspektivë më cerebrale. Nëse i përkisni kategorisë së fundit, mund të jeni më të prirur për të përjetuar tërheqje në një mënyrë “të ezauruar ngadalë” dhe mund të mos ndjeni lehtësisht një shkëndijë fillestare gjatë takimeve të para. Ndonjëherë ju thjesht mund ta dini, dhe herë të tjera, tërheqja juaj ndaj dikujt mund të rritet ndjeshëm me kalimin e kohës.

3.“Nëse nuk ndjeni shkëndija në takimin e parë, nuk janë të vetmet”.

Për disa njerëz, kjo shkëndijë fillestare mund të kthehet në një marrëdhënie, por gabimi që shumë njerëz bëjnë është të mendojnë se nëse nuk ka një shkëndijë fillestare, atëherë ky person nuk duhet të jetë një ndeshje e mirë – kur, në fakt, e kundërta mund të të jetë e vërtetë pasi tërheqja dhe intimiteti shpesh mund të kërkojnë kohë për t’u rritur. Ndonjëherë shkëndijat, fishekzjarrët dhe fluturat janë një tregues që një pjesë e juaja po ndihet në ankth, por ju po e interpretoni atë si një kimi të fortë. Kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë nëse jeni mësuar të takoheni me të njëjtat lloje partnerësh pa sukses.

Kur ndjeni shkëndija me dikë që keni filluar ta shihni kohët e fundit, zakonisht ka një nxitim adrenaline gjatë së cilës mund të përjetoni një ritëm të shpejtë të zemrës, flutura në stomak dhe gulçim. Këto janë të njëjtat lloje të simptomave fizike që do të përjetonit nëse do të kishte një kërcënim në mjedisin tuaj. Kur këto lloj reaksionesh fizike ndodhin në një kontekst takimi, ato mund të perceptohen gabimisht si tërheqje romantike – një fenomen i referuar si një atribuim i gabuar i zgjimit.

4.”Do të ndodhë atëherë kur nuk e prisni.”

Mund të ndodhë padyshim kur nuk e prisni; megjithatë, duke supozuar se kjo është gjithmonë rasti mund t’ju bëjë të humbisni mundësi të vlefshme për të takuar dikë të ri.

Partneri juaj ideal nuk do të bjerë vetëm nga qielli; zakonisht do të kërkojë një qëllim dhe veprim të menduar nga ana juaj për të takuar njerëz të rinj.

Shikimi i takimeve nga kjo perspektivë mund të jetë fuqizuese, sepse nuk po ia lini gjithçka rastësisë – mbi të cilën nuk keni kontroll.

Në vend që të mendoni se do të ndodhë atëherë kur nuk e prisni, mendoni se ndonjëherë do të ndodhë papritur, dhe herë të tjera, do të ndodhë kur jeni të qëllimshëm dhe të hapur për të takuar dikë të ri.

5.“Nuk mund të duash askënd derisa të duash veten”.

Ky është një keqkuptim i zakonshëm që thuhet shpesh. Ndërsa është e vërtetë që nuk mund të keni një marrëdhënie të shëndetshme nëse prisni që partneri juaj t’ju bëjë të lumtur dhe të varet nga ai për gjithçka, ju mund të punoni në marrëdhënien tuaj me veten ndërsa jeni në një me dikë tjetër. Lejimi i vetes për t’u parë dhe pranuar plotësisht për atë që jeni me personin e duhur mund të jetë një përvojë e jashtëzakonshme që ju ndihmon të përmirësoni marrëdhënien tuaj me veten, por nuk zë vendin e punës për marrëdhënien tuaj me veten gjithashtu.

6.“Njerëzit mund të ndryshojnë; thjesht jepuni atyre një shans.”

Nëse keni dyshime për dikë, lërini vetes hapësirë për të eksploruar se nga vijnë. A ka diçka tek ky person që ju bën të mos ndiheni rehat? A ju kujtojnë dikë tjetër? A ndjeni flamuj të kuq?

Fillimi i një marrëdhënieje me shpresën se dikush do të ndryshojë është i ngjashëm me pranimin e thërrimeve dhe shpresën për një vakt që nuk arrin kurrë. Ndërsa njerëzit mund të ndryshojnë me kalimin e kohës, ju jeni duke u takuar me personin që keni përballë dhe jo me potencialin e tyre, kështu që nëse jeni të shqetësuar