LifeStyle

Jeni në kërkim të një pune? Njihuni me profesionet që do të jenë shumë të kërkuara në vitin 2024

Peizazhi profesional po ndryshon me shpejtësi dhe konkurrenca po rritet vazhdimisht, si rrjedhojë punonjësit përpiqen të jenë të përditësuar për ndryshimet që ndodhin në tregun e shkrimit.

Ndërsa po shkojmë drejt vitit 2024, tregu i punës vazhdon të evoluojë me shpejtësi, i ndikuar nga përparimet teknologjike, ndërrimet e industrisë dhe ndryshimet globale. Siç vërehet nga Forbes, peizazhi profesional po ndryshon me shpejtësi. Gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të integrojnë aftësitë e tyre.

TS Poll - Loading poll ...

Duke u fokusuar në faktorë të tillë si kërkesa e tregut, potenciali i inovacionit dhe ndikimi social, këto janë dhjetë punët më të paguara për vitin 2024.

Analistët e të dhënave dhe shkencëtarët e të dhënave

Në një botë gjithnjë e më të drejtuar nga të dhënat, nevoja për profesionistë me ekspertizë në interpretimin dhe nxjerrjen e përfundimeve nga grupet masive të të dhënave po rritet me shpejtësi. Analistët e të dhënave dhe shkencëtarët e të dhënave pritet të gjejnë mundësi të rëndësishme në fusha të tilla si kujdesi shëndetësor, financa dhe teknologjia. Paga mesatare për këto role mund të ndryshojë ndjeshëm sipas vendndodhjes, përvojës dhe industrisë. Në SHBA, për shembull, shkencëtarët e të dhënave fitojnë mesatarisht 120,000 dollarë në vit, ndërsa analistët e të dhënave fitojnë rreth 70,000 dollarë.

Profesionistët e shëndetësisë

Industria e kujdesit shëndetësor mbetet një sektor i fuqishëm punësimi. Sfidat e vazhdueshme globale të shëndetit kanë nxjerrë në pah nevojën për mjekë, infermierë, farmacistë dhe administratorë të kujdesit shëndetësor kompetent. Në SHBA, mjekët mund të fitojnë mesatarisht 210,000 dollarë në vit, ndërsa infermierët mund të fitojnë rreth 75,000 dollarë.

Ekspertët e sigurisë kibernetike

Me sofistikimin në rritje të kërcënimeve kibernetike, ekspertët e sigurisë kibernetike janë më të kërkuar se kurrë. Mbrojtja e aseteve dixhitale dhe të dhënave të ndjeshme është një prioritet i lartë për organizatat, duke e bërë këtë fushë një opsion fitimprurës karriere. Paga mesatare vjetore për profesionistët e sigurisë kibernetike është rreth 100,000 dollarë, në varësi të specializimit të tyre dhe fushës në të cilën ata punojnë.