ShowBizzz

Kjo aktore do t’i paguajë ish-burrit 8000 dollarë në muaj për fëmijët

Halle Berry dhe ish-bashkëshorti Olivier Martinez më në fund po përpunojnë kushtet e divorcit të tyre pas një beteje që ka zgjatur më shumë se tetë vjet.

Ish-çifti u konfliktuan për detaje të tilla si kujdestaria e djalit të tyre, financat dhe çështje të tjera. Megjithëse detajet e marrëveshjes së tyre fillimisht nuk u paraqitën në gjykatë të hapur, revista Blast mori ekskluzivisht dokumente që zbuluan detaje të reja rreth zgjidhjes së tyre.

Në veçanti, ish-çifti kanë arritur marrëveshje për kujdestarinë e djalit të tyre, Mazio, i cili është ende i mitur. Ish-çifti do të ndajnë kujdestarinë e përbashkët të djalit të tyre. Veç kësaj, aktorja do të vazhdojë të paguajë edhe shpenzimet e shkollimit përderisa do të jetë në shkollë private.

“Në ushtrimin e kujdestarisë së përbashkët ligjore, secila palë duhet të konsultohet dhe të bashkëpunojë me tjetrën për arritjen e një marrëveshjeje reciproke në lidhje me çështjet që prekin shëndetin, arsimin dhe mirëqenien e Maceo-s dhe asnjëra palë nuk do të marrë vendime të njëanshme që prekin Macios”, thuhet në dokumentin e gjykatës.

“Çdo palë do ta mbajë palën tjetër të informuar për të gjitha çështjet në lidhje me shëndetin dhe/ose sëmundjen, arsimin dhe mirëqenien e përgjithshme të Mazios”-shkruhet në dokument.

Përveç kësaj, në dokumentet e gjykatës thuhet se aktorja do të vazhdojë të ketë kontrollin e pasaportës amerikane të djalit të saj, ndërsa Olivier do të ketë kontrollin e pasaportës së tij franceze.

Megjithatë, në dosjen gjyqësore theksohet se:

“Me kërkesë, pasaporta do t’i dorëzohet prindit që udhëton me Mazio. Asnjëri prind nuk do t’ia mbajë pasaportat e Mazios tjetrit nëse pasaportat janë të nevojshme.”

Vendi i vendbanimit të zakonshëm të Mazios është renditur si Shtetet e Bashkuara, ndërsa Kalifornia është renditur si shteti i tij i origjinës, i cili kërkohet të renditet nën Aktin Uniform të Juridiksionit dhe Kujdestarisë së Fëmijëve.

Dokumentet theksojnë gjithashtu se qarku i vendbanimit të Mazios është Los Angeles dhe se ai nuk mund të largohet nga qarku pa pëlqimin me shkrim të palës tjetër ose urdhër gjykate.

Kujdestaria e Mazio-s është pak më fleksibël gjatë pushimeve të shkollës dhe ajo vëren se ish-çifti “do të ketë kujdestarinë e Mazio-s në baza dy javë me/dy javë pushim”, duke shtuar, “Prindi që punon në vendin e punës do të marrë përsipër të gjitha kostot që lidhen me çdo lëvizje të Mazios drejt dhe nga vendi i tij i punës, duke përfshirë koston e mësuesve dhe dadove nëse është e nevojshme.’

Dokumentet ligjore vazhdojnë të thonë se Berry ashtu edhe Martinez: “do të bëjnë çdo përpjekje për të siguruar që të gjithë anëtarët e tjerë të familjes, miqtë dhe palët e tjera të treta të respektojnë këtë dispozitë. Asnjëra palë nuk duhet të flasë në mënyrë negative, mosrespektuese ose nënçmuese për palën tjetër në sferën publike ose në mediat sociale.”